Compressiekousen

CompressiekousenHelpen compressiekousen echt om fijner te gaan hardlopen. Volgens steeds meer recreatieve en professionele hardlopers wel. Je hebt veel hardloopsokken om te kunnen hardlopen. Zelf heb ik veel ervaring met verschillende kousen. Bekijk de compressiekousen kortingGa direct naar:
Vergelijken | Mijn persoonlijke top 3 | Herzog | CEP | J&N | Sport2x | Compressiekousen met korting

Compressiekousen vergelijken

Om de bekendste compressiekousen te vergelijken zie je ze deze tabel met daarin de belangrijkste criteria.

CompressiekousPrijsComfortAantrekNadenCompresKleurRating
CEP CEP Pro 2.048+++++++++++28z/w/kl4.5
Herzog Herzog PRO50+++++++++32z/w/kl5.0
Herzog Herzog Active45+++++++++++28z/w/kl4.5
Sport2X Sport2X34+++++++++++25z/w4.51
X-Socks X-Socks35++++++++++20z/w4.5
Skins Skins45++++++30z4.0
J&N J&N20++++++++20z/w3.5

Merken

Ik heb de laatste jaren een aantal paar compressiekousen getest bij het hardlopen en die bevielen goed. Je hebt een aantal merken en Herzog en CEP zijn wel de bekendste. Waarschijnlijk heb je van beiden wel eens gehoord.

Merken

Het fijne van CEP Run ten opzichte van Herzog PRO kousen is dat ze iets makkelijker aantrekken en wat goedkoper zijn. Herzog daarentegen gaat als sinds jaar en dag mee en doet veel onderzoek naar het effect van compressiekousen op het sporten. Daarnaast heeft Herzog de Active compressiekous die qua compressie en aantrekken vergelijkbaarder is met CEP Run.

Compressiekousen top 3

CEP compressiekousen

1. CEP

Herzog compressiekousen

2. Herzog

Sport2X compressiekousen

3. Sport2x

NB, de compres(siedruk) heeft als eenheid mm Hg

1. CEP compressiekousen vanaf €48,-. Fijn voetbed en ondersteunende voetvlakken. Meer over CEP compressiekousen.
2. Herzog compressiekousen €50,-. Ferme compressie en netjes afgewerkt. Meer over Herzog compressiekousen.
3. Sport2x compressiekousen vanaf €34,-. Goede kwaliteit en hoog draagcomfort. Meer over Sport2x compressiekousen.

Wat is het nut van compressiekousen?

Het nut van compressiekousen is het meeste door Herzog onderzocht en deze schokabsorberende compressie kousen, met het juiste, afnemende drukverloop, verminderen volgens de onderzoeken de trillingen die de onderbeen spieren tijdens het hardlopen te verduren krijgt en reduceert de kans op spierpijn.

Melkzuur

Door de goede afvloeiing van opgebouwde melkzuur en een verhoogde bloedtoevoer kunnen spieren sneller herstellen van inspanning. De compressie kousen helpen daarom ook bij het herstel van een zware training. Vandaar dat ze adviseren om ook na de training deze lange kousen te dragen.

Compressiekousen in de praktijk

Of dit allemaal zo is…dat weten we vast over 10 jaar. 😉 Wat ik wel merkte was dat het bloed beter/ gemakkelijker door de kuiten stroomt. Voel je dit?…Nou ja, ik merk wel dat die kousen effect hebben en tijdens het lopen moest ik denken dat het misschien komt door de hulp van de kousen. Je bloed met die warmte en bewegende benen naar boven pompen kost natuurlijk ook energie. Misschien wordt dat iets makkelijker en in de hitte is dat wel extra prettig zodat je minder snel dikke onderbenen krijgt.

Merken compressiekousen

Herzog compressiekousenJe hebt een aantal merken compressiekousen:
Herzog
J&N
CEP
Sport2x
2XU
X-Socks
CEP compressiekousen
Asics
Skins

Hiernaast zijn er nog een aantal (op het vlak van compressiekousen) onbekende merken zoals Bauerfeind, Craft en Ecosox.

Compressie kousen voor het hardlopen

Het uiterlijk van compressiekousen is een veelbesproken item onder hardlopers. De meesten zijn wel overtuigt van het nut maar wilden eerst die ‘lange sokken’ liever niet aandoen. Want het ziet er inderdaad op het eerste gezicht wel als voetbal sokken uit 😉

Toch zie je steeds meer fraaie en opvallende hardloopkleding en daar passen de compressiekousen juist goed onder. En wellicht heb je zelf ook wel eens de opvallende modellen gezien, die zijn vaak van CEP:

Herzog of CEP

Ik kreeg van Melissa de vraag wanneer je nu kiest voor Herzog en wanneer voor CEP, letterlijk stelt ze deze vraag: “Wat is het grote verschil tussen Herzog en CEP? Qua compressiedruk? Ik ben Herzog gewend maar ik zoek een sok met fijner voetbed. Met vriendelijke groet,Melissa”

Mijn reactie was: “Het verschil tussen Herzog PRO en Cep Run zit in veel dingen maar vooral in de toenemende compressie tot 32 mm Hg in Herzog in vergelijking met de meer constante compressie bij CEP Run van de lagere 28 mm Hg compressie. De Herzog Active heeft een lagere compressie (28 mm Hg) dan de Herzog PRO en is meer vergelijkbaar met de CEP Run.”

Compressiekousen hardlopen test

Maar het gaat niet om uiterlijk toch? Het gaat er om wat je er aan hebt bij het hardlopen en hoeveel sneller je ervan wordt. Compressiekousen zoals CEP compressiekousen op de foto helpen je om je spieren iets te ontlasten tijdens het hardlopen.

Triatlon sporters lopen met veel spullen voorop omdat ze heel lang moeten duursporten. En die gebruiken vaak compressiekousen.

Compressiesokken

In het begin was hardlopen voor mij een leuke aanvulling op andere sporten, en toen had ik niet eens goede hardloopschoenen. Later baalde ik daarvan toen ik eenmaal een nieuw paar hardloopschoenen kocht. Aan hardloopsokken dacht ik toen nog helemaal niet. Heel veel paren schoenen later gebruik ik niet alleen speciale schoenen om hard te lopen maar komt daar nog meer running kleding bij, zoals de sokken.

Speciale sportsokken hebben voor mij toegevoegde waarde omdat ik er lekker mee loop en omdat ze comfortabel aanvoelen. Dat gaat toch meetellen als je langer als een uur gaat lopen! Bekijk hier de de kleine test die ik deed tussen Herzog en J&N compressiekousen


Bekijk hier de prijs van compressiekousen.

Minder blessures met compressiekousen?

Wellicht ben je geïnteresseerd in de techniek en de beweringen van producten van compressiekousen. Ik wil benadrukken dat niet alles wetenschappelijk is onderbouwd maar de meesten zijn het hier wel over eens. De compressiekous verbetert volgens de fabrikanten de toevoer van voedingsstoffen en vermindert spiertrillingen tijdens het hardlopen.

Ik hoor van allerlei beweringen over de vermindering van kans op kuitblessures, vaatproblemen en achillespees klachten. De meeste deskundigen zijn het hier in meer tot mindere mate wel over eens.

Compressiekousen Blessures

Daarbij regelt het de bloedcirculatie van je onderbenen en ontlast het de hart- en bloedvaten waardoor je hartslag iets verlaagt. Er wordt zelfs soms gezegd dat de kans op trombose kleiner is en of dat waar is zou ik niet weten. Het is volgens Herzog bewezen dat hun PRO sok ondersteuning biedt bij trombose. Wat ik wel merk is dat het de herstel periode na het hardlopen wel iets verbeterd. Daarom doe ik soms ook na het hardlopen (een schoon paar) compressiekousen aan, dan voel je ook daarna nog ‘dat je iets gedaan hebt’ 😉

Compressiekousen Kuit

Cora stelde een vraag over de keuze voor compressiekousen. Dit was haar vraag:
“Ik heb ook een vraag over compressiekousen.

Ik heb sinds anderhalve week veel pijn in mijn kuit (aan de zijkant). Bij het starten met hardlopen strompel en en pas na enige tijd (goed warmgelopen) zwakt de pijn af. Ook nu (niet in training, maar af en toe lopend) voel ik pijn). Een collega raadde mij compressiekousen aan. Is dit inderdaad goed hierbij? en zo ja, hoe weet ik dan welke goed zijn? Er zijn immers zoveel soorten.
Groet, Cora”

Reactie:
“Hoi Cora, Bedankt voor je vraag en balen dat je last van je kuiten hebt. Bij deze mijn reactie maar allereerst moet ik zeggen dat ik geen arts of fysio ben en die zou ik je adviseren om ook deze vraag te stellen. Ik vind het nodig om dat even erbij te melden.

Pijn in je lichaam wil vaak zeggen dat je iets overbelast en rust werkt dan vaak beter dan doorgaan met of zonder hulpmiddelen zoals compressiekousen. Als je gaat kijken naar de hulpmiddelen en voorbereiding voor het lopen zou ik zeker ook kijken naar een goede warming-up en goede hardloopschoenen want dat levert zeker ook een bijdrage aan het voorkomen van blessures.

De compressiekousen zou je kunnen bekijken want ze hebben een schokdempend effect op onderbeen en kuit en dus op de spieren door het drukverloop in de compressiekousen.

Dan kun je deze kiezen die betaalbaar zijn. Maar als je de PRO van Herzog Medical wilt kies je deze maar wees je ervan bewust dat die anderhalf keer zo duur zijn. Herzog heeft veel studie gedaan naar de bijdrage van compressiekousen aan blessureleed en zijn een aanschaf in mijn ogen meer dan waard.”

Compressiesokken materialen

CompressiekousIk heb eens de materialen van alle verschillende kousen naast elkaar gezet en wat er vaak in zit is nylon, polyamide, polyester, coolmax, polypropyleen en elasthaan. Vooral dit laatste zorgt voor de elastische compressie. De meesten zijn ook cooldry maar dat is niet echt een materiaal maar meer een eigenschap van het polyesther.

Al deze materialen moeten ook netjes verwerkt worden zodat je er een halve of hele marathon op kunt hardlopen en net als bij een sportarmband is het draagcomfort belangrijk.

Hardloopsokken

Hardloopsokken hebben minder of in ieder geval fijnere naden waardoor ze niet gaan irriteren. Daarnaast zijn die sokken van ander materiaal waardoor ze comfortabeler en droger aanvoelen. Ik loop nu met Falke sokken, X-socks en Herzog sokken. Daarnaast heb ik nog allerlei sportsokken van minder bekende merken. Het is altijd fijn om weer wat nieuws te hebben, het motiveert toch weer om te gaan rennen ;-).

Compressie sokken

compressiekousenMet de zwarte strakke sokken heb ik de marathon van Amsterdam gelopen. Dat was een koele dag dus hogere sokken waren lekker warm! Vooral omdat ik het fijn vind om met korte broek en singlet te lopen zijn wat warmere sokken dan prettig 😉 Die sokken gaven me een stevig gevoel en of ik daardoor echt harder heb gelopen is niet te meten. Het voelde wel lekker tijdens het lopen. Je kuiten worden als het ware samengedrukt waardoor de bloeddoorstroming beter wordt.

Soorten Sport compressiekousen

Inmiddels zijn er verschillende soorten compressiekousen voor verschillende sporten, jaargetijden en ook de mate van compressie is wisselend. Je hebt:

• Herstel compressie
• Actieve compressie
• Progressieve compressie
• Winter en zomer compressiekousen

Om eerlijk te zijn vind ik dit verschil tussen deze sokken erg klein. Ik heb al vaak gemountainbiked met ‘ski’-compressiekousen en hardlopen midden in de zomer met ‘winter’ compressiekousen. Dit werkt bij mij prima al zal het er dus niet 100% voor bedoelt zijn.

Test Sport compressiekousen

In 2010 liep ik in Amsterdam met sokken van Herzog. Die zaten strakker dan deze van de CEP Running Sportcompressiekous. Ze hebben een linker en rechter sok dus daar moet je wel even op letten bij het aantrekken. Ik heb Amsterdam heel goed gelopen en die sokken voelden goed aan tijdens die overwinning op mezelf! Of ze beter zijn dan CEP compressiekousen vind ik lastig te beoordelen, maar de grootste stap in mijn ogen is van geen compressiekousen naar wel compressiekousen. Welke je dan neemt is een tweede.

Compressie kousen

We lopen de compressiekousen die ik testte, namelijk de Herzog, CEP en de J&N compressiekousen. Vul gerust hieronder jouw mening aan.

Herzog compressiekousen

Herzog compressiekousHerzog is een Nederlands bedrijf en is ze hebben zich wel volledig gespecialiseerd in de compressiekousen voor sporters en doen ook veel onderzoek naar de voordelen van de lange kousen die zo strak zitten.

Voordelen Herzog compressiekousen

De standaard in compressiekousen
Veel onderzoek gedaan naar de invloed van compressie voor sporters
Zeer veel compressie (en echt blijvend strak)

Nadelen Herzog compressiekousen

– Relatief weinig verdikkingen bij teen, hak en voetbed (schoenen kunnen dan iets te ruim zitten met kans op schuurplekken)
– Erg strak (lastiger aandoen)

Meer weten?

» Herzog compressiekousen test

» Direct bestellen

CEP compressiekousen

CEP compressiekousJe ziet ze meer en meer in de hardloopwedstrijden/ evenementen. In het zwart en wit maar ook in de felle kleuren door de hardlopers die niet terugdeinzen voor een opvallend statement te maken met een fel gekleurde CEP compressiekous. CEP is na Herzog denk ik wel de grootste aanbieder van deze strakke compressiekousen en dat doen ze goed want zo lang bestaan ze toch nog niet. De speciale neon-kleur uitvoeringen in roze, oranje en groen hebben reflectie lijnen op de schacht.

Voordelen CEP compressiekousen

Mooi design en te kiezen in veel kleuren
Verdikkingen bij teen en hak.
Makkelijk aan te trekken

Nadelen CEP compressiekousen

– Prijzig
– Vaak erg opvallend (maar dat is persoonlijke voorkeur)

Meer weten?

» CEP compressiekousen test

» Direct bestellen

J&N compressiekousen

J&N compressiekousJ&N compressiekousen zijn mooie betaalbare compressiekousen. Ze zijn beschikbaar in zwart en wit. Ze hebben iets minder compressie dan de duurdere merken maar helpen bij een betere bloedomloop en minder kans op blessures tijdens het hardlopen.

Voordelen J&N compressiekousen

Neutraal van kleur
Redelijk makkelijk aan te trekken
Verdikkingen bij teen en hak en voetbed.
Betaalbaarder

Nadelen J&N compressiekousen

– Niet verkrijgbaar in hippe kleuren
– De duurdere modellen zijn duurzamer

Meer weten?

» Direct bestellen

Sport2x compressiekousen

Sport2X compressiekousDe Sport2x compressiekousen zijn nog redelijk onbekend en ontwikkeld uit de visie om een betaalbare compressiekous te maken met de hoogwaardige kwaliteit en afwerking van de duurdere merken. Met de speciale compressiezones bied deze veel ondersteuning voor meer energie en het helpen voorkomen van blessures. Deze bied evenveel compressie als de Herzog en CEP maar is alleen verkrijgbaar in zwart en wit en kan ook gebruikt worden als herstel kous/ recovery kous na het sporten.

Voordelen van Sport2x

Premium kwaliteit voor schappelijke prijs
Microweving met ondersteunende compressie zones
Ook als herstel kous na het sporten te gebruiken

Nadelen Sport2x compressiekousen

– Niet verkrijgbaar in opvallende kleuren

Meer weten?

» Sport2x compressiekousen test

» Direct bestellen

Vragen

Geregeld krijg ik vragen over het nut van de lange sokken en hopelijk heb je er een beter beeld van gekregen. Daarnaast komen er nog andere vragen voorbij en die zie je hieronder. Ik kreeg een paar keer de vraag of die zwarte hoge compressiekousen niet te warm zijn bij het hardlopen. Goede vraag en daarom heb ik een aparte test gedaan die even op zich liet wachten. Ik had namelijk echt warm weer nodig 😉 Nou dat is gelukt! Het was 30 graden plus bij mijn testrun (ja, echt in Nederland) met de zwarte Herzog compressiekousen. In deze video zie je dat:

Compressiekousen heet?

Dit was natuurlijk voor het hardlopen met de compressiekousen. Tijdens het lopen heb ik vooral gelet op hoe warm ik het kreeg. En ik moet zeggen: ik had het echt warm! Het was namelijk 32 graden en ik kan daar niet bijzonder goed tegen. De kousen voelden echter niet bijzonder warm aan en mijn onderbenen ook niet meer dan normaal. Ze zijn wel zwart en dat kan wellicht beter een lichte kleur zijn

Kiezen

Soms krijg ik de vraag wanneer je nu Tubes of compressiekousen draagt en dat kan veel redenen hebben. Het verschil in werking is niet zo bar veel en hier zie je meer over het verschil. Ik wilde het verschil namelijk testen voor Annemiek en heb ze tegelijkertijd aangedaan bij het hardlopen. Dat is niet mooi maar wel een goede test ervaring 😉

Bekijk hier meer over de compressie tubes zonder voetstuk.

Welke kleur compressiekousen

Zelf draag ik vaak witte compressiekousen maar zwart is ook een neutrale rustige kleur. Sommigen gaan juist voor de erg opvallende kleuren van CEP en die zijn ook gaaf, vooral met bijpassende outfit 😉 In deze video zie je deze 2 meest gekozen kleuren:

Compressiekousen met warm weer?

Dit is natuurlijk moeilijk te meten maar het ziet er warmer uit dat het is vind ik. Ik vind het speculeren maar je ziet ook in warme landen veel inwoners vaak juist met een lang hemd en lange broek zodat de zon niet direct op de huid komt.

Test

En zo las ik ook een test van fietshelmen waaruit (voor mijn gevoel tegenstrijdig) bleek dat met helm door het blokkeren van de zon koeler is dan zonder helm. Kortom: ik zou ze best dragen en als ik opnieuw compressiekousen zou kopen dan misschien eerder witte dan zwarte omdat die sowieso minder warmte absorberen.


compressiekousen

Compressiekousen keuze

Ik vind compressie sokken fijn hardlopen, ze knijpen je kuit een beetje bij elkaar waardoor je ze goed voelt.

Ze voorkomen niet alleen blessures aan je kuiten en achillespezen maar 'activeren' als het ware je benen, wat prettig voelt. Je wordt ook echt sneller beter!

Bekijk de compressiekousen aanbieding >>Deze informatie in andere bestandsformaten:
“Compressiekousen”
“Compressiekousen”
“Compressiekousen”
“Compressiekousen”

Over Peter Viveen

Hardloopcommunity met webshop

Je vind hier de beste hardlooptips en meest actieve community. Stel hieronder gerust je vraag over hardlopen of laat je ervaring horen! En bekijk hier onze beste hardloop producten en aanbiedingen >>

Reacties

 1. Angelique zegt:

  Ik zou graag willen weten of de sok ook geschikt is voor achillespees blessure ?
  Ik heb al tijden last en ben opzoek naar verlichting. Adviseer je de sok of de kous?

  Angelique

  • Hoi Angelique, wat balen dat je last hebt van je achillespees blessure. Een behandeling door een medisch persoon lijkt me dan de eerste stap om te nemen en waarschijnlijk heb je dat al gedaan. Als je daarnaast een compressiekous kiest zou dat preventief kunnen helpen. Zoals gezegd zijn de medische onderzoeken naar het nut van de lange compressiekousen nog gaande dus 100% zeker is het (nog) niet te zeggen. Veel sporters zeggen er baat bij te hebben.

 2. Jojanne zegt:

  Graag zou ik willen weten wanneer ik de kousen moet gebruiken. het betreft pijn in scheen en kuiten tijdens en lang na de training. betreft het het dragen alleen tijdens de training of ook daarna ? mvg Jojanne

 3. Hoi Jojanne, Het is balen dat je last van pijn in scheen en kuiten tijdens en lang na de training. Bij deze mijn reactie maar wellicht ten overvloede: ik ben geen arts of fysio ben en die zou ik je adviseren om ook deze vraag te stellen.

  Je kunt de compressiekousen dragen tijdens en na de training en de compressie tubes (dus zonder voetstuk) alleen tijdens de training.

  Na een training voelen ‘dat je wat gedaan hebt’ kan niet veel kwaad als het direct weg is na het lopen. Echt pijn in je benen wil vaak zeggen dat je iets hebt overbelast en rust werkt dan vaak beter dan doorgaan met of zonder hulpmiddelen zoals compressiekousen.

  De compressiekousen zou je kunnen gebruiken want ze hebben een schokdempend effect op scheen, onderbeen en kuit en dus op de spieren door het drukverloop in de compressiekousen.

 4. Ik wil gaan hardlopen, maar zit nog met een blessure. Die heb ik waarschijnlijk opgelopen tijdens mijn trainingen op de sportschool. Ik volg sinds een half jaar Les Mills Grit, da’s een half uur high intensitiy interval training, waarbij vrij veel gesprongen wordt. Sinds ik met die lessen begon, heb ik vaak na de training last van mijn rechterkuit. Voelt bijna als kramp, maar niet helemaal. Meestal gaat dat na een paar uur weer weg. Een paar weken geleden heb ik een eerste poging gedaan met hardlopen op het schema van Start to Run. Toen kreeg ik heel erg last van die kuit, zelfde pijn maar dan erger. En het ging ook niet meer weg. Nu, een maand later, heb ik er alleen ’s morgens nog last van. Mijn huisarts zegt, eigen schuld, moet je maar niet gaan hardlopen… Geen fan, dus. Ik wacht het nog een poosje af voordat ik weer een poging waag. Zouden compressiesokken helpen?

  • Wilde ik er nog even bij vermelden: ik sport nu al ruim tien jaar, allerlei groepslessen op de sportschool. Nooit eerder problemen gehad.

   • Hoi Joy, over de compressiekousen en je blessure. Of het helpt is het nooit met 100% zekerheid te zeggen maar het zou wel kunnen helpen aangezien je bij het neerkomen de kuit vasthoudt waardoor je lichaam ondersteund wordt. Dus je spieren/ pezen in je kuit worden minder belast waardoor de kans op zo’n ‘neerkom’ blessure verkleind wordt.

 5. Gerrie Kemps zegt:

  Sinds 2009 ben ik pogingen aan het doen om te hardlopen. Gestopt vanwege blessures en in 2010 vanwege een longembolie. Door mobiliteitsproblemen veel aangekomen. Inmiddels afgevallen en begin augustus weer gestart met Evy’s start to run.
  Na het lezen van het verhaal over de compressiekousen en de link met trombose meteen 2 paar j&n besteld.
  Wat loopt dat heerlijk. Minder last van mijn kuiten en geen spierpijn.

 6. hallo,wat een info op de site super.
  nu wil ik ook over gaan op compressie kousen maar vroeg me af of je wel eens met de sokken van Compressport hebt gelopen.
  en zoja wat vondt je ervan.

  • Hoi ANdy, Bedankt. De compressiekousen van Compressport heb ik inderdaad ook vroeger eens gebruikt en die bevielen op zicht wel. Inmiddels loop ik met de andere compressiekousen. Loop ze!

 7. Hoi ik heb nou 3 maanden Herzog sokken maar als ik een tijdje loopt krijg ik last van mijn rechter tenen hoe kan dit?

  • Hoi P Siep, Pijn in je tenen van compressiekousen heb ik nog niet eerder gehoord. Wat voel je precies en wat zegt Herzog of je verkoper daarvan?

   • Het is net of ze tintelen maar dat gebuurd pas na een paar km rennen
    En het is alleen mijn rechtervoet.

    • Dat het aan 1 voet is bij de compressiekousen, is inderdaad vreemd. Wellicht een overweging om naar de fysio te gaan, vooral als het steeds dezelfde voet is.

     Wat zegt Herzog of je verkoper daarvan?

     • Oke dank je wel

     • Ik had mijn veters te strak aangetrokken omdat de sok dunner was dan die ik eerst had en hierdoor mijn doorbloeding minder werd is nu opgelost en heb geen last meer van mijn kuiten dus een prima sok

 8. berend zegt:

  op jullie advies kocht ik de fijne zwarte compressiekousen. Prima keuze, dag!

 9. Danny zegt:

  Een vraagje…

  Bij compressie kousen/sokken, is er dan ook compressie rondom de voeten?
  Of is er functioneel gezien geen verschil tussen de compressie kousen/sokken en tubes?

  • Hoi Danny, Kun je uitleggen wat je met je vraag precies bedoelt?

   • Na verschillende artikelen gelezen te hebben en webshops bekeken, vraag ik mij af of (korte) compressiesokken wel überhaupt werken?
    Compressiekousen/-tubes zorgen voor compressie op de kuiten/onderbenen.
    Maar naar mijn idee is de compressie bij (korte) compressiesokken te verwaarlozen, bijna nutteloos?

    Want dat was dus mijn vraag, (korte) compressiesokken geven die ook compressie rondom te voeten.
    Ik heb nu een paar compressiesokken en die geven nauwelijks druk op de voeten.
    Later compressiekousen gegeven en ja daar voel ik wel veel meer compressie o.a. rondom de voeten.

 10. Ik heb regelmatig last van mijn kuiten anders had ik veel meer kilometers kunnen maken. Enige jaren geleden Vitasan compressiekousen gekocht en gedragen. Kreeg helaas last van stuwing in mijn kuiten. Kloppend gevoel en pijnlijke spieren die strak werden richting de kans op een zweepslag. Paar keer geprobeerd, maar steeds last van stuwing. Geen ander merk geprobeerd, omdat ik denk dat de stuwing zal blijven en de compressiekousen redelijk duur zijn.

Bedankt voor je reactie!

*