De Wahoo Kickr Run loopband is de eerste Loopband van een ‘groot merk’ die ook supergoede fietstrainers heeft en concurreert met Garmin en Tacx. De Wahoo Kickr Run loopt lekker zacht, kan tot 15% hellingspercentage en 3% daling bergaf en groot loopoppervlakte van 175 bij 56 cm.
Huh, een Wahoo Kickr Run loopband?
Tsja, waarom moet er van Wahoo een loopband komen? Nou ja, simpel: om lekker te kunnen rennen op een high-end merk en te Zwiften natuurlijk! Maar goed, voordat we daarop ingaan is het goed om de specificaties op een rij te zetten, want die vind ik toch wel indrukwekkend. En overigens, als je de complete loopbanden test wilt lezen, kijk dan hier. En voordat we het over de functies hebben, eerst even de prijs: vijfduizend euro. Ja echt en zelfs de Wahoo fietstrainers zijn niet zo duur. Dit ‘ding’ kost echt zo duur. Na de functies meer erover.
Eigenschappen
Dit zijn de functies van de Kickr Run:
- Degelijk: High end kostbare loopband maar wel erg stevig en solide bij ook snelle runs
- Zwift/ online hardlopen: online hardlopen maakt het hardlopen leuker en dus langer vol te houden
- Bandlengte: 175 cm
- Bandbreedte: 56 cm
- Maximale Snelheid: 24 kilometer per uur
- Bluetooth Smart Footpod
- Maximaal Hellingspercentage: +15%
- Topsnelheid: 4:00/mi (2:28/km)
- USB-C 24w Opladen
- Individuele starters voor Helling
- Bluetooth FTMS-besturing
- Tijd van Vluchtsensoren voor Positiebepaling
- WiFi-connectiviteit
- Ethernet-connectiviteit
- Maximale Daling: -3%
- Wahoo Loopband API-besturing
- 3.0 Pk Motor
- Laptop/Tablet/Telefoonhouder
- 110V of 220V Opties
- ANT+ Footpod
Indoor hardloopband van Wahoo
Wahoo zegt zelfs dat ze “indoor hardlopen zal transformeren op dezelfde manier als de Kickr Smart Trainer dat deed voor wielrenners.”. Sinds de oprichting in 2009 heeft Wahoo zich vrijwel uitsluitend gericht op wielrennen. De Elemnt Rival sporthorloge vond ik niet super maar de Tickr X was best goed. Wahoo zegt dat de Kickr Run in beide vlakken kan kantelen, waardoor de helling wordt verhoogd en gekantelde wegen worden nagebootst.
Wahoo RunFree Mode
De nieuwe Kickr Run heeft iets wat Wahoo RunFree Mode noemt, wat handsfree veranderingen in tempo belooft. Dankzij sensoren die detecteren waar je op de band bent en een motor die “in milliseconden” reageert, beweert Wahoo dat je gewoon sneller kunt rennen en de band past automatisch zijn tempo aan.
Het kan ook verbinding maken met Zwift en Wahoo SYSTM, waardoor gebruikers gestructureerde workouts kunnen volgen met de snelheid geregeld door de apps, of vrijelijk door virtuele landschappen kunnen rennen en automatisch veranderingen in helling kunnen voelen op dezelfde manier als wielrenners dat doen bij het gebruik van een slimme trainer.
Wahoo zegt ook dat de band lateraal zal kantelen om het hardlopen op de weg nauwkeuriger na te bootsen, met het bijkomende voordeel dat het de mogelijkheid biedt om de band waterpas te zetten als de Kickr Run op ongelijke grond wordt geplaatst.
Het kan een snelheid van maximaal 4:00 per mijl (2:29 per km) bieden en kan worden verbonden met de Elemnt Rival-watch, Tickr-hartslagmeters en waarschijnlijk ook de Kickr Headwind-ventilator. Er is een geïntegreerde plank voor laptops aan de voorkant, evenals USB-poorten om je telefoon etc op te laden, WiFi-connectiviteit en de Direct Connect Ethernet-poort zoals te vinden is op de nieuwste Kickr slimme trainers.
Hardlopen op een band leuker maken
Online hardlopen heeft de unieke kracht om het plezier van hardlopen te vergroten en daarmee de motivatie om het langer vol te houden. Door gebruik te maken van technologische vooruitgangen, zoals interactieve loopbanden met geavanceerde functies en virtuele trainingsprogramma’s, wordt het hardlopen niet alleen een fysieke activiteit, maar ook een boeiende ervaring. Het virtuele aspect biedt afleiding en motivatie, waardoor hardlopers worden aangemoedigd om hun grenzen te verleggen en hun trainingsdoelen te bereiken. Dit innovatieve gebruik van technologie draagt bij aan het vergroten van de duurzaamheid en het plezier van de hardloopervaring.
Ik zou het nog even met je hebben over de prijs. Deze Kickr Run van Wahoo kost dus €5.000. De prijs van €5.000 voor de Kickr Run lijkt inderdaad aan de hogere kant. Het kan voor velen als een aanzienlijke investering worden beschouwd, en het is begrijpelijk dat je het als te duur ervaart. Wellicht zou het de moeite waard zijn om de functies en specificaties van de Kickr Run te vergelijken met andere vergelijkbare producten op de markt om te zien of de prijs in verhouding staat tot wat het te bieden heeft. Daarnaast is het altijd verstandig om de reviews en ervaringen van andere gebruikers in overweging te nemen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen op basis van zowel de prijs als de prestaties van deze gave, maar dure Wahoo.
De release lijkt op de eerdere lancering van de Kickr Bike, waarbij het product eerst in een specifieke regio wordt geïntroduceerd alvorens wereldwijd beschikbaar te worden gesteld.
Het binnen lopen is een mooie aanvulling op buiten hardlopen. Door een loopband worden je spieren minder belast en loop je het hele jaar door lekker makkelijk in huis!Bekijk in de shop
Bij het online kopen van een Loopband is betrouwbaarheid, snelheid en uiteraard een goede prijs belangrijk.Vergelijk de prijzen van onze favoriete shops die snel en vaak gratis leveren en ze meestal ook echt op voorraad hebben:
Meer info
Zie de informatie van de overheid, andere apparaten voor cardio apparatuur voor thuis.