RC3

Polar rc3De RC3 is de nieuwe Polar met interne GPS. Ontdek er hier alles over!

De RC3

Ja, de RC3 is een nieuwe hartslagmeter van Polar met interne GPS en gelukkig heb je geen losse gps meer nodig. In mijn ogen is de Polar RC3 een mooi en erg complete hartslagmeter met GPS voor de veeleisende hardloper (en fietser). Bekijk hier de Polar RC3 korting


Voorwoord: de Polar RC3 is al een paar jaar oud en inmiddels is er een mooi opvolger, namelijk deze Polar M400.

Mooi

hardloopschoenenDe RC3, jullie hebben het misschien al voorbij zien komen op het Polar forum of andere websites. Deze nieuwe RC3 met de geïntegreerde GPS lijkt op de andere Polars maar heeft een interne GPS. Dat is handig als je gewoon 1 apparaat wilt hebben met GPS in het horloge, net als Garmin. Dat scheelt je een los GPS kastje en armhouder. Uiteraard is het horloge dan wel wat forser maar ik had hem dikker verwacht. Als je de RC3 om je pols hebt oogt het nog steeds echt als een horloge en niet als groot fitnessapparaat 😉

Interne GPS

De RC3 heeft dus zeker een aantal voordelen en dan met name van de interne GPS in de Polar. Dat geeft voor de meeste hardlopers natuurlijk het gemak waarmee je hem snel om doet om buiten te gaan rennen. Want vlug even gaan rennen is makkelijker als je aan niets hoeft te denken. Je doet hem om en gaat rennen en dat is wel zo makkelijk.

RC3

Om eerlijk te zijn was er natuurlijk geen houden aan. Polar moest eigenlijk al lang met een interne GPS in haar horloges uitkomen. Want met Ton had ik er altijd discussies over. Ton was namelijk altijd ‘van de Polar’ en ik meer van Garmin. En waarom? Nou, simpel…ik wil vooral snèl gaan hardlopen. En dat kan nu ook met de Polar RC3, het is een licht en slanke horloge en daarmee onderscheid de RC3 zicht wel ten opzichte van bijvoorbeeld de Garmin 910XT hartslagmeter met gps.

Dat kan met de RC3, hier alvast een korte video:

Dus snel horloge om, eventueel hartslagmeterband om en gáán! Want ik ben ooit gaan hardlopen omdat ik niet veel tijd had om te sporten en toch een goede conditie wilde hebben; met hardlopen was dat het beste mogelijk. Inmiddels ben ik redelijk verslaafd aan hardlopen en weet ik dat Polar hartslagmeters als grondlegger van de hartslagmeting erg goede producten maken.

Polar RC3 helpt me

Het grote voordeel van interne gps van Garmin is dan ook nu verleden tijd met de RC3. Dit eerste horloge van Polar met zo’n gps in het horloge is ook meteen een mooi ding. En hij is kleiner deze Garmin 910XT
Polar RC3 of Garmin

Polar met interne GPS

Nu hebben Ton en ik dus niets meer om over te discussiëren, en moeten we meer gedetailleerde argumenten aanhalen om elkaar van de kwaliteiten te overtuigen 😉 Eigenlijk is dat ook onzin want beide merken zijn natuurlijk gewoon goed. Garmin is alleen relatief nieuw in de markt en Polar weet hoe ze goed en nauwkeurig je hartslag en de rest perfect kunnen meten en weergeven. Sportzones en 7 gegevensschermen helpen je om precies dat te zien tijdens het hardlopen dat je echt weet wat er in je lichaam gebeurt.

Video Polar RC3

Ik heb de Polar RC3 uitgebreid getest met hardlopen en fietsen en dat beviel goed. De menu’s waren handig te begrijpen en ik kon er direct mee aan de slag. En zonder dat kleine GPS kastje wat ik niet zo handig vond.

In deze video zie je de menu’s en het horloge wat nauwkeuriger:

Polar RC3 integrated GPS

In het Polar forum was het bericht van Integrated GPS in Polar al te lezen. En daarin staan duidelijk de voordelen van een GPS in het horloge. En er wordt naar geluisterd zo blijkt want nu is hij er!

SmartCoaching

De Polar RC3 heeft ook geavanceerde trainingsfuncties met de SmartCoaching functies. Wil je dagelijks je conditieniveau bepalen, persoonlijke trainingsprogramma’s opstellen, op de juiste intensiteit trainen of direct na je training feedback ontvangen? Dan kan dat met Smart Coaching. Het biedt op hartslag gebaseerde functies aan en zijn ontwikkeld voor meer plezier en motivatie tijdens het trainen.

Geïntegreerde GPS

Je ziet het, eigenlijk is de menustructuur van de RC3 heel herkenbaar gebleven en ben je zo onderweg. En dus alleen met horloge zonder gps-kastje op je arm of in je broekzak. Met al die leuke apps zoals Strava wil ik namelijk een Sportarmband om mijn arm met die app. Een goed voorbeeld is de test die ik deed tussen de RC3 en de RCX3

Vergelijk RC3 en RCX3

In deze test zie je de RC3 en RCX3 die ik tegen elkaar test. De RC3 heeft dus een interne GPS en de RCX3 een externe GPS, het G5 kastje zoals je hier aan de rechterzijde ziet. Je ziet ook de Garmin concurrent: de 910XT
Polar rc3


Als je dus een zeer slank en klein horloge wilt dan is de RCX3 jouw model en als je meer gaat voor het ‘handig en snel rennen’ net als ik dan ben je meer een RC3-hardloper. Ik weet het wel en wie weet, misschien neemt Ton deze ook wel 😉

Hardlopen met Polar RC3

Soms neem ik niet eens de hartslagmeterband mee die erbij zit. Hardlopen is voor mij echt een stuk vrijheid en gewoon lekker buiten even rennen. Dan wil ik wel weten hoe ver ik en en hoe snel ik loop maar hartslagmeting is dan niet zo belangrijk. Als ik eenmaal in training ben voor een hele of halve marathon dan loop ik wel met hartslagmeterband want dan wil ik echt progressie boeken met de trainingen. Door te weten hoe je lichaam reageert, maar ook weer niet te overtrainen, bereid ik mij het beste voor op die (halve) marathon.

Fietsen met de RC3

Misschien weet je dat ik ook graag fiets. En dat doe ik al jaren zonder kilometerteller op het stuur met die lastige magneetjes in het wiel. Ik gebruik altijd mijn GPS en hartslagmeter die ik meeneem bij het fietsen. Makkelijk, snel en alle trainingen worden in 1 apparaatje bijgehouden. Geen gedoe met magneetjes en wisselen van racefiets, mountainbike en ik doe hem ook om bij een lekkere wandeling op vakantie. Met standaard GPS bij weet je altijd de weg terug! Hieronder begin ik de test voor je tussen de Garmin 910XT en Polar RC3:

RC3 video

Tijdens het fietsen ben ik de RC3 ook gaan testen natuurlijk want als je dit bedrag uitgeeft dan wil je hem ook bij al je sporten kunnen gebruiken toch? Nou dat kan en hier zie je meer:


Na de rit willen we natuurlijk weten hoe nauwkeurig ze zijn en wat:

 • De verschillen zijn in hartslag (ik had beide hartslagmeter banden van Garmin en Polar om)
 • De verschillen zijn in afstand
 • De verbrande calorie-verschillen zijn

Je ziet de resultaten van de RC3 test na het fietsen zie je hier:

Nauwkeurigheid Polar RC3

Ik heb de RC3 en RCX3 naast elkaar getest met hardlopen en die geven echt precies hetzelfde aan. Met 1 hartslagmeterband kon ik ook van allebei de hartslag ontvangen. De afstanden waren ook gelijk en zelfs de meldingen van hartslagwaarschuwing kwamen op hetzelfde moment. De betrouwbare techniek is dus overgenomen en verbeterd in de Polar RC3.

Maar hoe ziet hij er van dichtbij uit en wat voor beelden zie ik allemaal als ik erdoor klik? Nou, dat zal ik je laten zien. Ik klik door de schermen en je kunt meekijken.

Polar rc3
Polar rc3
Polar rc3
Polar rc3
Polar rc3
Polar rc3
Polar rc3
Polar rc3

Vergelijk Polar RC3

Je ziet het. Ik heb de Polar RC3 vergeleken met de Garmin 910Xt en met de oudere RCX3. Geen van de 3 hartslagmeters zijn slecht maar ze hebben ieder hun eigen voordeel, namelijk:

 • De Garmin 910XT is perfect als je ook zwemt, maar is wel wat groot
 • De RCX3 is mooi slank als je veel traint zonder GPS, dan heb je niets meer nodig
 • De RC3 is de alles-in-één oplossing van Polar. Een interne gps maar toch een mooi horloge.

Korte video over het verschil tussen de RC3 en RCX3:


Zoals je ziet zitten er weinig verschillen tussen de RC3 GPS en de RCX3. Het enige verschil is dat de RC3 GPS een geïntegreerde GPS ontvanger heeft en dat hij oplaadbaar is met een USB-kabel. Daarnaast is de gegevensoverdracht anders; bij de RC3 GPS geschiedt dit door de meegeleverde kabel en bij de RCX3 gebeurtdit door de Polar DataLink (een usb-stickje dat je aansluit op de USB-poort van de computer, waardoor gegevens overgedragen worden naar polarpersonaltrainer.com). Verder zit er een verschil tussen de waterdichtheid. De RCX3 is tot 30 meter waterdicht en de RC3 GPS is waterbestendig tegen spatwater.

Horlogeband RC3

Je ziet hier de band van de RC3. Ook weer vergeleken met de RCX3 en Garmin

horloge band RC3

v.l.n.r. Garmin 910XT/ RC3/ RCX3

Verbinding RC3 met computer

De verbinding en het opladen van de Polar gebeurt met een bijgeleverde kabel.
Polar RC3 aansluiting

Achterin de RC3 zit een klepje met magneetje die het klepje dichthoudt zodat je er geen last van hebt bij het hardlopen. Je ziet hier hoe de kabel bevestigd wordt:
RC3 kabel pc


Polar RCX3 kopen

hardloopschoenenDe Polar RC3 kun je kopen bij je lokale hardloopwinkel. Zelf koop ik hardloop producten makkelijk online omdat dat sneller is en je ze gratis snel kunt omruilen of je geld terug kunt krijgen. Dan kan ik het thuis rustig testen en anders (gratis) terugsturen. Snel simpel en gratis thuisbezorgd, altijd een leuk cadeau voor jezelf

Ontdek de Polar RC3 aanbieding >>
Bedankt voor je reactie!

Over Peter Viveen

Hardloopcommunity met webshop

Je vind hier de beste hardlooptips en meest actieve community. Stel hieronder gerust je vraag over hardlopen of laat je ervaring horen! En bekijk hier onze beste hardloop producten en aanbiedingen >>

Reacties

 1. Wilbert De Vreed zegt:

  Een Polar met interne GPS? Wow, dat wist ik niet van de RC3. Bedankt en zeker een hartslagmeter die ik wil hebben.

  groeten Wilbert (sinds jaar en dag Polar loper)

 2. Daphne Bollen zegt:

  Prof horloge die Polar RC3, dat is wel erg fijn denk ik met alles in 1 gps horloge.

  Doei, Daphne

 3. Hoi Peter ,
  ik heb mijn Polar rcx3,vanaf juni ik ben er erg blij mee,
  maar nu ik idd al had gehoord dat er nu een met ingebouwde,
  gps is vindt ik het wel jammer,dat ik toen niet wist dat dit eraan zat te komen,
  maar vraagje een kennis heeft me toen aangeraden een losse gps (zat toen al te twijfelen om een garmin te nemen) te nemen omdat het ontvangst sterker en minder gevoelig zo zijn..de ingebouwde gps zijn toch kleiner..heb er zelf geen verstand van,maar zo dit kunnen……nog een vraagje polar heeft nu zijn eigen app..maar zou ik dan met mijn hardslag band om kunnen lopen of moet ik hiervoor dan weer een nieuwe en zo ja..registreed deze dan nog met de trainingcomputer.?????
  groetjes pascale

  • Hoi Pascale, ja klopt. Zoals bij alle leveranciers en dus ook Polar worden nieuwe modellen en updates pas heel laat bedenk gemaakt. De RC3 is zeker een mooi en goed GPS horloge en met de GPS lock snelheid merkte ik geen verschil met de RCX3. En de afstandmeting verliep ook goed ook al zat er een klein verschil over een grote afstand tussen de Polar RC3 en Garmin 910XT. Ik vraag het voor je na van de uitwisselbaarheid van de hartslagmeter banden van Polar.

   • Hoi Pascale, de reactie van Polar Nederland is als volgt voor de je vraag over de RC3: De H7 werkt niet alleen op Bleutooth Smart maar ook op ons analoge signaal. Dat betekent dat de hf ook kan worden weergegeven op een groot aantal Polar Trainingcomputers en/of bijv. cardioapparatuur in het fitnesscentrum.
    De Polar trainingscomputers die alleen op WIND werken zijn niet compatibel.

 4. Werner de Raad zegt:

  De RC3 bevalt met goed, er zit alles in wat ik nodig heb voor de marathon trainingen en na al de oude Polars en Suunto’s is de RC3 echt makkelijk te gebruiken.

 5. Rudy Pijpker zegt:

  Deze site is ook scherp wat betreft prijzen
  Rudy

 6. andy schroeder zegt:

  top horloge de polar rc3 ,
  MAAR er is 1 dingetje wat ik een beetje mis.
  men kan het niet gebruiken voor interval Zonder hartslagmonitor.

 7. Jan Vdp zegt:

  Vraagje: Kan je bij fietsen een scherm kiezen dat tegelijk: snelheid, afstand en hartslag weergeeft?

Bedankt voor je reactie!

*