HRDLPN.nl

Hardlopen tips, schema's en de leukste hardloop community!

  • 🏠
  • Hardloopschoenen
  • Hartslagmeter
  • Activity tracker
  • Hoofdtelefoon
  • Compressiekousen
  • Sportvoeding
  • Bluetooth hoofdtelefoon
  • Contact
  • Top 3’s
Home » Hartslagmeter » Garmin » 645 review

Garmin Forerunner 645 Review | Vergelijk met 935, Polar M600 en andere 24/7 pols hartslagmeters

17 maart 2021 door Peter Viveen ⓘ

garmin 645De Garmin 645 Forerunner hartslagmeter (2018) vergelijken we met de Garmin 630, 935, Fitbit Ionic, Polar M600 en andere pols hartslag activitytrackers. Je krijgt met de Garmin 645 muziek, Garmin Pay, VO2 en stress meting in een erg fraai design!

Garmin forerunner

De Garmin 645 is anders dan anderen door onder andere de interne muziekspeler, Garmin Pay en zo’n beetje iedere sport- en activitytracker functie die je je maar kunt bedenken. Daarmee is de 645 uitgebreider (en volgens sommigen ook mooier) dan alle andere Garmins en concurrenten in de markt. Bekijk de beste Garmin 645 sale aanbieding

  • Spring naar
  • Muziek
  • Forerunner
  • Test
  • Vergelijk
  • Review
  • Kopen
  • Aanbieding
  • Meteen kopen:
  • Sale
Inhoudsopgave:
  • Muziek
  • Forerunner
  • Test
  • Vergelijk
  • Review
  • Kopen
  • Aanbieding

Veel functies

Met VO2 meting en ontstress functie heeft de Garmin 645 naast alle IQ apps ook voor de echte technische fijnproevers veel om van de smullen. Het mooie is dat je met de 645 binnen 5 minuten kunt gaan hardlopen nadat je hem uit de verpakking hebt gehaald. Maar dat je nog weken bezig bent om echt alle functies te ontdekken en te gebruiken, zo veel zijn het er! Als je hem vergelijk met de Garmin 935 krijg je met de nieuwere 645 de muziekspeler, Garmin Pay maar mis je de functie voor zwemmen in open water en multiport. Daarnaast heb je met de 645 basale kruimelnavigatie ipv de uitgebreide navigatie. De opvolger van die 935, de Garmin 945 heeft wel Garmin Pay maar is ook direct een stuk duurder en de goedkopere Garmin 245 heeft geen Garmin Pay, maar is wel weer in de muziek editie te kopen voor 349 euro.

Muziek

De muziekspeler in de 645 is mooi en dit zagen we nog niet eerder bij Garmin. De Ionic, Tomtom, Apple en Samsung smartwatch modellen lieten het al wel zien maar Garmin dus nog niet. Met de interne opslag voor muziek en de speler om de liedjes af te spelen kun je zonder telefoon op pad gaan en heb je toch muziek in je oren (via een bluetooth hoofdtelefoon). Apps zoals Strava en Runkeeper laten je overigens ook via je oortjes weten wat je snelheid en afstand is. Dat maakt je trainingen een stuk mooier. Verderop lees je meer daarover.

Eigen afspeellijsten

Misschien kunt je niet hardlopen zonder je muziek, maar je kunt dus wel lekker hardlopen zonder je telefoon. Met de Forerunner 645 Music kun je al je favoriete nummers opslaan. En als je een zogenaamd Deezer Premium+ abonnement hebt, kunt je je favoriete afspeellijsten op je horloge synchroniseren en zonder reclames offline vanaf je pols beluisteren. Dit is echter wel een betaalde service. Dus je download tot 500 muzieknummers naar de 645 en maak verbinding met een (apart verkrijgbare) Bluetooth hoofdtelefoon om zonder telefoon naar muziek te luisteren (dan heb je de music versie).

Aanbieding

Je krijgt met de mooie Garmin 645 muziek, uitgebreide activity tracking en sportfuncties in een super mooi design!

Vind de beste deal

Wil je direct de mooie Garmin 645 aanbiedingen zien en geen deal missen? Bekijk hier snel en simpel alle actuele sales op een rij ► Dat scheelt je tijd en dan wordt het Garmin 645 pakketje lekker makkelijk bezorgd!

Betrouwbaar kopen

Garmin 645 Bekijk laagste
prijs ►
Bij het online kopen is betrouwbaarheid, snelheid en uiteraard de beste prijs belangrijk. Vergelijk de prijzen van onze favoriete shops die snel, gratis leveren en ze echt op voorraad hebben:

  • » Bol.com ►
  • » All4running.nl ►

Prijs

Overigens kost de Garmin 645 met muziekspeler (de ‘645 Music’) 50 euro meer dan die zonder de muziek functie (‘645’. Je bespaart dus door de muziekspeler achterwege te laten en je krijgt ook een langere accu duur. Er is dus zeker iets voor te zeggen om de goedkopere 645 te kiezen.

garmin 645 forerunner

Je krijgt op de 645 mooi de fijne hardloopstatistieken met Garmin Running Dynamics.

Geavanceerde functies

Met geavanceerde hardloopdynamica zoals grondcontacttijd, staplengte, verticale ratio zie je echt grondige hardloopdata. Welke functies krijg je precies?
    trainingload
  • VO2max meten, de VO2max is een indicatie van je fysieke conditieniveau. Die wil je dus verbeteren. Je moet hiervoor de hartslagmeterband dragen
  • Racevoorspeller (ofwel een race predictor), een voorspelling van je eindtijd op basis van je VO2max en je profiel instellingen. Het hoeft geen absolute waarheid te zijn, want het is afhankelijk van verschillende factoren
  • Hersteladvies (zogenaamde recovery advisor), deze schat in wanneer je toe bent aan je nieuwe training
  • Herstel-update na 10 minuten sporten (zogenaamde recovery check) zie je hoe goed je bent hersteld van de vorige training
  • Train effect (trainingload in het Engels), geeft aan wat het trainingseffect was van de vorige training op je lichaam
  • Running Dynamics, dit zijn de cadans, de verticale beweging (verticale oscillatie) en grond contact tijd
trainingload


Allereerst zie je hier wat je hebt aan deze Running Dynamics:

Cadans

De optie cadans meet het aantal omwentelingen die je maakt. Je kent het misschien van het wielrennen. Dat is bij hardlopen het aantal stappen dat je per minuut zet. Ik ben hier de laatste jaren meer op aan het trainen, omdat ik denk dat je daar sneller door loopt en wat minder snel moe wordt.

Verticale beweging

Oscillation is een moeilijk woord voor het hoogteverschil dat je lichaam steeds maakt bij iedere pas, ik noem het verticale beweging. Het idee is: hoe minder je 'op en neer' gaat hoe beter het is. Toplopers hebben een lagere 'oscillation' dan normale hardlopers zo blijkt namelijk. In mijn ogen heeft dat veel met de grondcontacttijd te maken.

Grondcontacttijd

De GCT is grondcontacttijd of ground contact time. Dit horloge meet namelijk hoelang je voet op de grond is. Dat zou je moeten helpen om je loop te verbeteren. Toplopers hebben een korter contactmoment met de grond, zo zeggen ze 200 milliseconden en een minder goede hardloper iets langer, namelijk 300 milliseconden. Je moet denk ik zelf ervaren of dit heel zinvol is voor je. Wat ik zelf herken is het gevoel dat je lichter loopt, meer vliegt als het ware.

Nu gaan we verder met de eerste 4 genoemde geavanceerde functies en wat je eraan hebt.

VO2 max

trainingloadHoe fitter je bent hoe hoger je VO2max, dat zit achter deze functie. Dus hoe meer zuurstof je uit de lucht haalt hoe beter, want je wil zoveel mogelijk zuurstof opnemen per minuut. Kijk voor meer info over de zoektocht naar mijn hartslag op de Galibier en Mont Ventoux en marathons van Amsterdam en New York.

Kritisch

Hierbij ben ik echter kritisch, want ik kan niet beoordelen of deze functie nauwkeurig is. Normaal gesproken wordt de VO2max gemeten met een zuurstofmaskertje. De VO2max wordt namelijk normaal gesproken bepaald door bij langdurige en oplopende intensieve inspanning de zuurstofinname en ook de uitstoot te meten. De VO2max is dan bereikt als de hoeveelheid opgenomen zuurstof niet meer stijgt, ondanks een toenemende inspanning. Als je dit ooit hebt gedaan weet je ook dat dit heftig is ;-).

Betrouwbaar

Vroeger kon een Polar dit ook en die was redelijk nauwkeurig. Toch ben ik hierin wat ouderwets en de betrouwbaarste meting vindt in mijn ogen plaats op een loopband of een fiets op een Tacx in een Sport Medisch Centrum.

Racevoorspeller

Met de functies die hierboven staan beschreven kan het horloge je eindtijd voorspellen.

Hersteladvies

trainingloadDit hersteladvies of de recovery time advisor helpt je te voorspellen hoeveel tijd je nodig hebt om te herstellen van een loop.

Herstel-update

Als je weer daarna gaat hardlopen geeft hij ook nog eens aan of het slim is door te checken of je wel echt weer fit bent om te gaan lopen. Klinkt handig, maar als hij me nog niet fit genoeg vindt, denk ik niet dat ik zal omdraaien 😉

Trainingload

Dit train effect ET of Trainingload geeft aan hoe goed je hebt getraind en wat het nut was van de training. Dat geeft het horloge aan met een cijfer tussen 1 en 5.

Training effect tabel:
training effect

Train effect

trainingloadJe kunt de 7 dagen trainingload bekijken als je genoeg data hebt verzameld met gebruik van de borstband. Deze vertelt je met behulp van de gekwantificeerde belasting van je laatste trainingen of er sprake is van over- of onder training. Doorgaans zeggen we dan dat je onder- of overtraind bent. Daarnaast kun je op je telefoon in de Garmin Connect app nog meer trainingseffecten en trainingslaststatistieken zien. Het staat onder het kopje 'Prestaties' en is echt interessant om mee te werken. Je wordt namelijk echt beter als je met die informatie de juiste trainingen gaat doen.

FTP

Hiernaast kun je ook kijken naar de FTP bij het fietsen. FTP betekent Functional Threshold Power en is het maximale vermogen of wattage dat je 60 minuten vol kunt houden. Vrij vertaald is dit je Anaerobe Drempel Vermogen. Dat is het vermogen in watt of W/kg dat jij 60 minuten vol kunt houden. Je kunt jouw eigen FTP zelf bepalen met deze Garmin.

Wat heb je aan FTP?

trainingloadFiets je harder dan je drempelvermogen? Dan kun je dat niet de volle 60 minuten volhouden. Ga je langzamer? Dan houd je het wel die 60 minuten vol. Dat uur mag je trouwens vrij ruim nemen. Soms kun je je FTP een stuk korter of langer volhouden.

Wattage per kilo lichaamsgewicht

Als je het wilt vergelijken met anderen of jezelf op verschillende momenten moet je je gewicht meenemen. Je kunt dan jouw wattage omrekenen naar een wattage per kilo lichaamsgewicht. Dit zie je ook veel bij profs. De wattage per kilo waarde geeft nog beter aan hoe sterk je bent dan alleen je totale vermogen.

Drempelvermogen

FTP wordt het drempelvermogen genoemd. Wanneer je namelijk met meer vermogen fietst maakt je lichaam meer lactaat aan dan het af kan breken. Het lactaat stapelt zich op in je spieren en ze zullen dus steeds meer 'pijn' gaan doen. Op het moment dat je meer lactaat aanmaakt dan je af kan breken, ben je de drempel overgegaan. Zo simpel werkt het eigenlijk.

trainingloadDe enige manier om dan van het overtollige lactaat af te komen is simpel langzamer gaan rijden. Dan produceer je veel minder lactaat. Je lichaam krijgt de kans het overtollige lactaat af te voeren zodat het weer beter gaat.

De korrel zout

Een vermogensmeter maakt deze meting een stuk betrouwbaarder. Maar voor een echt 100% goede FTP test ga je het liefst naar een indoor medisch trainingscentrum. Dit is mijn korreltje zout dat ik mee wil geven 😉 Al met al zijn deze specifieke functies wel erg mooi die je in deze Garmin device krijgt.

Body Battery Energy

Wat wel mooi is, is dat je met al deze data je persoonlijke accu in beeld kunt krijgen. Ja, echt. Wat is Body Battery Energy Monitor precies? Deze Body Battery is een functie die een combinatie van hartslagvariatie, stress en activiteit gebruikt om de energiereserves van je gedurende de dag in te schatten. Het registreert en toont een nummer van 1-100 dat jouw energieniveau op dat moment weergeeft.

Je krijgt meer van de topmodellen

Vroeger had je alleen op de 935 Running Dynamics, maar die luxe functies druppelen dus langzaamaan naar beneden naar de meer betaalbare modellen. Hierdoor wordt de afstand tot concurrenten Polar Vantage, Fitbit Versa en Suunto modellen nog groter. Voor de mensen die de Garmin 945 overwegen: daarop krijg je natuurlijk ook deze Running Dynamics, maar dan gaat het nog een stapje verder in begeleiding en ook in advies. Dat gebeurt op de horloge en in de app op basis van je laatste trainingen. Dit is gewoon weer helemaal nieuw en net weer een tikje beter. Bij deze 645 krijg je de ‘normale’ Running Dynamics, maar let wel: mensen met een veel duurdere 935 hebben precies dezelfde functies. Dat is niet leuk voor hen maar wel voor ons!

Bluetooth

Hij connect met bluetooth hartslagmeters en natuurlijk de ANT sensoren (maar dit doet Garmin al jaren). Hierdoor kun je de 945 verbinden met zo’n beetje iedere powermeter, cadansmeter, externe hartslagmeterband (bv voor zwemmen bij een triatlon).

Hartslagmeting via de pols

De Garmin 645 heeft dezelfde optische pols hartslagmeter als de 935 en de Fenix 5. Hij meet de hele dag je hartslag met tussenpozen van 1 seconde.

Nauwkeurigheid


Hij meet nauwkeurig de hartslag via de pols. Is hij daarom 100% nauwkeurig en net zo goed als de allerbeste borstband hartslagmeter? Dat durf ik niet te zeggen, maar meerdere testen hebben uitgewezen dat hij ten opzichte van andere (zowel Polar, Garmin en Suunto) hartslagmeters (al dan niet met band) vergelijkbare hartslag waarden registreert.

Dat wil niet zeggen dat hij 100% hetzelfde meet als andere hartslagmeters, maar het blijkt dat ook de duurdere modellen onderling vaak wel een paar slagen verschillen.

HR


Als ik eerlijk ben dan ben ik inmiddels wel overtuigd van de betrouwbaarheid van de hartslagmeters van grote merken. Er zijn een aantal uitzonderingen. Zo vertrouw ik bijvoorbeeld de modellen van Samsung en LG met polsmeting nog steeds niet. In mijn ervaring laten de 'echte hartslagmetermerken' al jaren gedurende meerdere opeenvolgende modellen betrouwbare waarden zien. Denk hierbij onder andere aan Garmin, Polar, TomTom en Fitbit.

Mijn ervaring


Ik ben fanatiek recreatief sporter en ik kan me voorstellen dat topatleten liever plakkers op hun lichaam hebben met kabels naar een PC. Bijvoorbeeld bij een hometrainer-training of andere intensiteve training op een vaste plek. Dat zal vast nauwkeuriger zijn. Voor mij persoonlijk is deze hartslagmeter met polsmeting echter meer dan nauwkeurig genoeg om op te trainen.

Ik ben definitief om


Het gaat mij niet om de laatste hartslag (of ik nu op 152 of 153 of 154 slagen loop zal mijn training echt niet veranderen). Het gemak van de polsmeting, het niet meer het kwijtraken en het niet meer hoeven vervangen van de borstband maakt deze keuze voor mij een no-brainer: ik wil vanaf nu altijd pols hartslagmeting.

Garmin Pay

NFC GarminGarmin Pay is de methode om snel en eenvoudig contactloos te betalen met je mooie Garmin horloge. Hierdoor kun je contanten en pasjes thuis laten. Je betaalt puur met het horloge.

Huh, hoe dan? Het is erg simpel. Koppel thuis jouw MasterCard, Visa of andere betaalpas aan de Garmin Pay. Dat hoef je maar één keer te doen. Daarna betaal je met jouw Garmin door eerst je code in te voeren, vervolgens op de juiste betaalpas in je virtuele portefeuille te klikken en tot slot je Garmin in plaats van je betaalpas tegen de betaalchip aan te houden.

FitPay
Garmin heeft zich niet gewaagd aan onnodig geknutsel, maar in plaats daarvan gebruikgemaakt van de reeds bestaande technologie van ontwikkelaar FitPay. Het is dus niet zomaar een uitbreiding van je Garmin: het is een betrouwbare, veilige, snelle en gemakkelijke manier van betalen.

Veilig
Je creditcardgegevens zijn niet zichtbaar op jouw Garmin, de server of in kassasystemen van de bedrijven waar jij via Garmin Pay hebt betaald. Iedere keer dat je gebruikmaakt van de betaalfunctie gebeurt dat met een horloge-specifiek kaartnummer en een horlogespecifieke transactiecode. Voor jou blijft alles overzichtelijk, je hebt geen extra creditcards of rekeningen nodig.

Je kunt de Garmin 645 kopen voor de muziek op de hartslagmeter. Onze Niek nam hem mee bij het sporten:



Garmin 645 met korting op 20 april kopen?

Garmin 645 aanbiedingen
Klik hier ►

Bij deze shop kun je met vertrouwen jouw Garmin 645 bestellen.

Scherpe prijs. Snel in huis.

    » Bol.com ►




Laten we hem eens goed bekijken:

Ik mocht hem even om mijn pols houden:

Forerunner

De 645 heeft een net iets anders formaat dan de Forerunner 630/235. Eigenlijk is hij meer vergelijkbaar 5-knopsformaat als Garmin 935

  • Muziek met ingebouwde c800-nummers en BLE-hoofdtelefoonaansluiting
  • Bluetooth verbinding
  • ANT+ verbinding
  • Garmin Pay
  • Sterk glas en algeheel ‘lichtgewicht’
  • Standaard banden
  • Dezelfde schermresolutie als de Fenix ​​5 en de 935 met 240×240 px
  • Accu tot 7 dagen (zie kopje accu)
  • Veel connectiviteit
  • Het is een wielerhorloge MAAR het zal je energiemeter NIET ondersteunen
  • Het is een zwembad zwemhorloge MAAR zal onderwater HR niet in de cache opslaan van HRM-TRI. Niet echt ontworpen voor open watergebruik met beperkte functionaliteit daar.
  • Het is geen triathlon horloge, het heeft geen multi-sport-profielen
  • Het heeft geen golfcapaciteiten
  • Het heeft meer beperkte functionaliteit van het wandeltype in vergelijking met de 935/Fenix ​​5
  • Het heeft alle functionaliteit voor het volgen van je sport activiteiten
  • Ondersteunt zowel BLE- als ANT + -sensoren
  • Heeft alle slimme Firstbeat fysiologische functionaliteit
  • Ondersteunt Running Power van Garmin met de running pod
  • de 645 heeft geen touchscherm …. en dat vind ik superfijn (!)

Touch

Waarom ik blij ben dat hij geen touchscherm heeft? Simpel

Touchscreen is bij mij altijd een heikel punt. Touch is handig op kantoor en thuis, maar heeft in mijn ogen niet echt voordelen bij het sporten. Sterker nog, het kan soms nadelen hebben:

1) Tijdens fiks sporten en zweten is water en zweet op vingers en vervolgens het scherm onhandig bij touchbediening

2) Met je vingers op een klein schermpje klikken is stil-zitten-op-de-bank al best een opgave, laat staat in de laatste kilometers van je wedstrijd

3) De accu loopt sneller leeg bij touchbediening, het moet toch allemaal gevoed worden.

Kortom

Touch op een hartslagmeter is grappig, maar heeft voor mij geen duidelijke voordelen tijdens het sporten. Ik zou zelfs het tegenovergestelde willen suggereren.

Test

Wat heeft de 645 wel? Hij heeft 5 knoppen (3 links en 2 rechts), net als de 935. Hierdoor kun je heel makkelijk een activiteit starten en ook alle menu functies kunt gebruiken.
garmin 645

Eigenschappen
Merk Garmin
Model Forerunner 645
Hartslagmeting Pols
GPS Ja
Smartwatch Ja
Prijs 378
Alternatieven
Garmin Vivoactive 4
Garmin Venu
Polar Vantage

Bandjes

Je kunt de bandjes van de 645 wisselen met andere kleuren en hij is ook origineel al te koop in de roze kleur. De zwarte is uiteraard het meest populair maar een keer een andere kleur band 645 om je arm (voor een dame) is ook niet erg toch?

garmin 645

Muziekspeler

De muziekspeler in de Garmin heeft 3.5 GB aan opslaggeheugen die je kunt gebruiken voor circa 800 liedjes of iets minder als je ook andere audiobestanden wilt beluisteren tijdens het sporten. De trainingen en andere sportfuncties hebben overigens ook een klein stukje van deze opslag nodig, maar niet veel. De juiste bluetooth hardware zorgt ervoor dat de 645 music de muziek op je draadloze hoofdtelefoon krijgt (de normale 645 kan dit niet). je sluit de 645 music aan op de computer en kunt dan zien hoeveel muziek je er nog bij kunt zetten in de verkenner van Garmin music. Vervolgens kun je heel simpel vanaf je horloge de muziek afspelen naar je hoofdtelefoon en lekker gaan rennen 😉

Hardlopen

Wat erg handig is tijdens het rennen met de 645 music is dat je tijdens het muziek luisteren via een sneltoets direct in het muziek menu komt. Daarnaast krijg je via de hoofdtelefoon je huidige snelheid, afstand etc te horen. Ik zeg: handig want ook in Runkeeper en Strava vind ik dat fijn!

Conclusie

Je ziet dat je met de 645 echt veel kunt doen. Het sporten moet natuurlijk wel zelf ‘nog even gedaan worden’ maar verder heb je je muziek in je oren, kun je met GPS, optische hartslagmeter plus alle geavanceerde functies superveel meten. Voor diegenen die zwemmen in open water of kaart-navigatie willen is de duurdere Fenix of 935 de beste keuze, maar verder denk ik dat we over een jaar zullen zien dat er veel meer 645’s worden bezorgt dan 935/ Fenix. Want de 645 is een stuk betaalbaarder en gewoon een mooie horloge om je pols waarmee het goed complimenten is ontvangen van vrienden en collega’s!

Connect IQ apps

Connect IQ Apps is van Garmin zelf en daarmee zorgen ze ervoor dat je veel handige en mooie apps kunt gebruiken op je Garmin. Ontwikkelaars zijn er eigenlijk continue mee bezig en dat wil zeggen dat je Garmin steeds beter wordt en dat is echt anders dan vroeger 'what you buy is what it is'.

Je eigen indeling

Je kunt verschillende opmaken van schermen, apps en dataveld weergaven downloaden en zetten op je Connect IQ apps - geschikte Garmin. Omdat het open source is maken ook andere bedrijven apps hiervoor zodat je je horloge helemaal naar jouw zin kunt inrichten met de kennis van andere bedrijven dan alleen die van Garmin. In mijn ogen slim want 2 weten meer dan 1 en Garmin is echt niet de allerbeste app-voor-horloge ontwikkelaar denk ik. Natuurlijk hebben ze te maken met de afmeting van het scherm en processor in de Garmin (jaja, een hartslagmeter met processor, opslaggeheugen is feitelijk een kleine computer om je arm). Wat ik wel weet is dat je horloge dus nu wel beter zal worden in de toekomst.


VO2 max
Tegenwoordig kunnen steeds meer apparaten je VO2max meten. De VO2max is een indicatie van je fysieke conditieniveau. Tijdens inspanning wordt de zuurstofinname en -uitstoot gemeten. Dit is niet zo nauwkeurig als een ziekenhuismeting, maar geeft wel een behoorlijk nauwkeurige indicatie van je huidige conditie. Vervolgens kan je daarmee je conditieniveau bijhouden tijdens je trainingen.

vo2 max meten

Hoger is beter
Hoe fitter hoe hoger je VO2max, dat zit achter deze functie. Dus hoe meer zuurstof je uit de lucht haalt hoe beter het is, je wil zoveel mogelijk zuurstof opnemen per minuut.

Vo2max als het warm is
Tegenwoordig houdt de VO2max rekening met de buitentemperatuur plus luchtvochtigheid. Hierdoor kan je langzamer gaan en toch een hogere hartslag hebben.

Race predictor
VO2max in combinatie met je geslacht en leeftijd wordt gebruikt door de race voorspeller, ook wel de race predictor. Deze factoren zijn bepalend voor wat hij zegt als eindtijd voor een bepaalde afstand. Dat wil zeggen dat je theoretisch een solide 5KM-tijd kon rennen, maar niet de basismijlen voor de marathon haalde. Dus je kunt wel de luchtinhoud en longen hebben om een snelle marathon te rennen, je benen doen dat niet onder verkeerde omstandigheden.


Stress score

Het apparaat heeft ook een stress score. Deze geeft aan hoe erg gestrest je bent. Vaak presteer je beter als je een lage stress score hebt. Het meten ervan is simpel. Je moet een paar minuten stil staan terwijl je hartslag wordt gemeten. Van daaruit wordt je persoonlijke stress score van dat moment opgemaakt. Dat kan dus van hoog (erg gestrest) tot laag (relaxed) zijn.

Wat is Stressrelief?
De tracker merkt het wanneer je hartslag omhoog gaat, zonder dat je aan het bewegen bent. Het apparaat stelt dan ademhalingsoefeningen voor om je stresslevel weer naar normaal te brengen. De app kan bijhouden op welke momenten zonder beweging je stress ervaart. Zo kan je mogelijk wat veranderingen aanbrengen in je dagelijks leven.

Concurrenten

Als grootste concurrent hartslagmeters kun je ook kiezen uit:

  • Garmin Vivoactive 4
  • Garmin 745
  • Garmin 935
  • Polar M600

Vergelijk

Als je ook naar de activitytrackers kijkt kun je hem vergelijken met:

  • Fitbit Ionic
  • Apple Watch 3

Vergelijk

Hier zie je de Garmin 645 met andere hartslagmeters vergeleken.

Merk en typePrijsJaarRating
Garmin 245 Garmin 245€30020195.0
garmin 35 Garmin 35€16020162.0
garmin 45 plus Garmin 45 plus€16020203.0
vivoactive 4 Garmin Vivoactive 4€299
20193.0
garmin venu sq Garmin Venu SQ€190
20204.0
garmin venu Garmin Venu€349
20193.5
vivomove hr Garmin Vivomove HR€190
20172.0
Garmin 945 Garmin 945€60020194.5
Garmin 745 Garmin 745€50020204.5
Garmin Fenix 6 Garmin Fenix 6€59920194.5
Garmin instinct Garmin Instinct€23020204.5
Garmin instinct Garmin Instinct€19920203.5
Garmin 845 Garmin 845€50020204.5
Garmin Enduro Garmin Enduro€79920214.5

Garmin LiveTrack
Met Garmin LiveTrack kun je jezelf live laten volgen via je Garmin. Laat je vrienden en familie je activiteiten in real-time bekijken met Garmin Connect Mobile. De LiveTrack geeft je geliefden de rust dat ze je tijdens je trainingen niet kwijtraken. Daarnaast kunnen je fans je op elke stap van je wedstrijd (of training) volgen. Cool bij een wedstrijd zoals een hele of halve marathon!

Laat je volgen
Gebruik LiveTrack gratis in Garmin Connect Mobile wanneer je de app koppelt aan een compatibel Edge®- of Forerunner®-apparaat. Zodra een LiveTrack-sessie is gestart, krijg je de vraag om toestemming te geven om je mobiele apparaat bij te houden voor elke training. Degenen die je uitnodigt via e-mail of Twitter, ontvangt een link naar een webpagina die de positie van je telefoon of aangesloten rand bevat. Zij zullen ook je verstreken tijd, afstand, snelheid en hoogte in real time daarna kunnen volgen. En als je ANT + sensoren hebt kunnen ze die data ook zien, zoals bijvoorbeeld hartslag en cadans.

Techniek
De verbinding loopt van je hartslagmeter via bluetooth naar je telefoon en is vervolgens weer verbonden met je vrienden via het internet.

Altijd in beeld
Met Garmin LiveTrack kan iedereen live zien waar je bent. Dus tijdens een wedstrijd weten ze precies hoe ver je bent, hoe hoog je hartslag is en meer. Dat is wel wat simpel gezegd maar live tracking is precies wat de naam impliceert. Je kunt live getrackt worden, dat is echt handig en cool 😉

Sportsmaten zoeken
Als je bijvoorbeeld met sportvrienden op hardloopvakantie bent weet je op elk moment waar iedereen is. Met name op dagen dat je niet allemaal samen loopt. En ja, we weten allemaal dat dat best eens voorkomt. Het is niet alleen leuk om te weten, maar ook gewoon veilig. Ook wanneer je bijvoorbeeld met je partner op vakantie bent en de een wil niet gaan hardlopen en de ander wel. Dan is het toch goed om te weten waar de ander is? Dat is prettig om te weten en een veilige optie. Want wat nu als er echt iets mis is en het wordt al donker? Daarom vind ik live tracking niet alleen leuk, maar ook geruststellend.

Handig
Met live tracking kun je instellen wie je mag volgen, zodat niet iedereen weet waar je bent. Wel zo veilig. Je stelt bijvoorbeeld in dat je vrienden en familie je in real-time kunnen volgen als ze je bijvoorbeeld aanmoedigen langs de kant van een wedstrijdje. Dan weten ze precies wanneer het spandoek de lucht in mag en wanneer ze naar de finish kunnen komen om je de bloemen en champagne te geven!

Met welke telefoons verbindt deze Garmin?
Het is goed om vooraf te controleren of je telefoon wel kan verbinden met de Garmin van je keuze. We hebben daarom hier de Garmin lijst klaarstaan met alle telefoons die aan te sluiten zijn op de verschillende apparaten van ze.


Accu

7 Dagen accuvermogen zou haalbaar moeten zijn volgens Garmin maar natuurlijk haalt hij dat niet. Dit doet echt geen enkel hartslagmeter merk, ze overschatten graag de accuduur zoals ook bijvoorbeeld autofabrikanten het benzineverbruik overschatten (kies daarom ook Tesla of een andere elektrische auto). Als je uitgaat van 5 dagen waarbij je ook een aantal keer sport dan zul je dichter bij de waarheid zitten 😉

Review

Als je GPS aanhoudt dan houd hij het 12 uur vol en als je dan ook nog eens muziek luistert vanaf je 645 dan is hij slechts 5 uur bruikbaar. Met al die functies aan is dat ook niet zo gek maar bij een ‘langzamere marathon’ van 5uur+ of een lange fietstocht (waarbij ik de Forerunner ook vaak gebruik) is dat wel een issue.

Wat is continue hartslagmeting?
Continue optische hartslagmeting aan de pols meet automatisch de hartslag (minstens één keer om de vijf minuten) tijdens rust en fysieke activiteit om het meest complete beeld van je dagelijkse activiteit te vormen. Hij herkent wanneer je meer beweegt (bv wandelen, fietsen) en zal dan automatisch de meetfrequentie verhogen. Hij detecteert periodes van inactiviteit en meet de rusthartslag.

Begeleiding
Tevens combineert hij deze gegevens met de dagelijkse activiteitsmeting om onmiddellijke begeleiding te geven voor het bereiken van je dagelijks activiteitsdoel. Mede door de verhoogde precisie van Polar’s hartslagmeting en activiteit algoritme kun je zo sneller je doel behalen.

Software

In software is er dus ook een flinke stap voorwaarts gezet ten opzichte van andere Garmins zoals de Fenix 5. Trainingload, tresshold, VO2 max. Voor sporten is er echt een groot verschil ten opzichte van de 630 want hij heeft skiën, yoga, snowboarden, cardio trainen, indoor zwemmen. Daarnaast las je al dat is super-enthousiast ben omdat hij Strava live segment heeft!

Werking

Hoe werkt de live tracking van Strava? Als je de betaalde Strava app start en je gaat naar het scherm om de tracking te starten, dan heb je aan de rechterkant het symbooltje van Strava Beacon. Klik daarop. Zo krijg je het volgende scherm, waarin je tot 3 contacten kunt selecteren die je dan op de hoogte houdt van je aankomende loop of rit op je fiets. Je kunt je volgers dan een bericht sturen. Start je dan zonder dat je een sms hebt gestuurd, dan krijg je een melding met de vraag of je alsnog een bericht wilt sturen.

Video

Hier zie je hoe de live tracking werkt:

Strava Beacon

Als je de favoriete app Strava gebruikt op je telefoon met je fiets app of hardloop app, dan kun je Strava Beacon mooi aanzetten. Voorwaarde is wel dat je een premium, betaald abonnement moet hebben. Maar als je dat eenmaal gekocht hebt, dan staat niets meer in de weg om je te laten live tracken.

645 versus 935

Als je hem vergelijk met de 935 krijg je met de nieuwere 645 de muziekspeler, Garmin Pay maar mis je de functie voor zwemmen in open water en multiport. Daarnaast heb je met de 645 basale kruimelnavigatie ipv de uitgebreide navigatie. Hij heeft namelijk geen buiten zwemmen, geen multisport modus en ook niet de meer geavanceerde navigatie zaken van de Garmin 935 en Fenix 5. Dat zijn de interne verschillen tussen de Garmin 935 en de 645. In uiterlijk zijn ze daarnaast ook behoorlijk anders (de 645 vind ik veel mooier).

645 versus 630

De Garmin 645 gaat veel verder dan de 630. De muziek speler, Garmin Pay is nog maar het begin. Hij is veel uitgebreider in activity track functies en ziet er ook nog eens mooier uit. De 630 is veel ouder, heeft wel een (lastig) touchscherm en is eigenlijk voor je gevoel een decennium ouder. De 645 is gewoon veel beter in gebruik en sneller.

Navigatie

De 645 is ook qua navigatie uitgebreider. Je kunt je breadcrumbtrail volgen, wat niet met de 630 kon. Het is dus geen uitgebreide navigatie met kaart maar het is wel een manier van navigeren waarmee je op de plek van bestemming komt. Of thuis komt nadat je verdwaalt bent 😉

645 versus Vivoactive 3

De vraag dat je de Garmin 645 versus Vivoactive 3 wilt vergelijken is logisch want optisch zijn ze bijna gelijk. De zilveren rand om de hartslagmeter zoals ook de vivoactive 3. Deze Vivoactive 3 heeft echter maar 1 knop aan de zijkant, terwijl de 645 er dus 5 heeft. De 645 is echter nieuwer, uitgebreider en (daarom ook) duurder.

Opladen

De oplader van de 645 lijkt op de lader van de oude 630 maar is toch net iets anders. Intern is hij aangepast om de muziek goed over te brengen waardoor je hem wel kunt lader met de oude 630 lader maar muziek overbrengen gaat dus niet.

Deze Garmin is natuurlijk mooi en wellicht denk je dat hij duur is. Het kan echter nog veel gekker en duurder. Als je naar het topmodel van de Garmin horloges kijkt kom je uit bij de Garmin Marq. Deze is echt een design statement en hoort meer in de categorie 'Rolex' thuis, dan bij sporthorloges.

Garmin Marq GPS

Garmin Marq GPS
Die Garmin Marq GPS heeft namelijk een prijs van 1.500 tot 2.500 euro. Deze kan letterlijk alles. Toch vinden wij hem overbodig ten opzichte van de hartslagmeter hier uit de test. Die is namelijk goedkoper, kan ook heel veel en zal over 5 jaar net zo ingehaald zijn door de tijd als deze Garmin Marq.

Je ziet deze Marq GPS hier om even het vergelijk te krijgen met een veel duurdere Garmin sporthorloge. Naast sporthorloge is het natuurlijk een statement om je pols om indruk te maken op anderen en jezelf 😉

Garmin Marq met GPS De Marq-horloges hebben allemaal titanium bandjes, saffierglas en Garmin's reeks smartwatch-functies, zoals slimme meldingen, het bijhouden van activiteiten, VO2Max hartslagsensor en ingebouwde muziekopslag.

Kortom: je krijgt een mooier uiterlijk maar ongeveer dezelfde functies voor een veel hogere prijs.

Garmin Coach adaptive training plans

Garmin CoachTerug naar dit sporthorloge van Garmin 😉 Je krijgt ook de ondersteuning van Garmin Coach. Deze virtuele persoonlijke trainer helpt je in de Garmin App met handige adaptive training plans. Deze Garmin Coach adaptive training plans geven je advies hoe je het beste kunt gaan trainen.

Kopen

Het kopen van zoiets nieuws voor je hobby is altijd leuk. Zelf kan ik echt uitkijken naar de postbode als het pakketje er nog niet is. Ik weet inmiddels hoe laat hij voor de deur staat. Dan zorg ik echt wel dat ik er ben om hem aan te pakken, direct naar de keuken te lopen voor een vlijmscherp mes, de doos open te trekken en de verpakking te bewonderen. Lang duurt dat niet en na wat gepriegel met het openmaken van het doosje (netjes uitpakken, verpakking heel laten) kan ik mijn nieuwe aankoop eindelijk aanschouwen 😉

Aanbieding

Je krijgt met de mooie Garmin 645 muziek, uitgebreide activity tracking en sportfuncties in een super mooi design!

Vind de beste deal

Wil je direct de mooie Garmin 645 aanbiedingen zien en geen deal missen? Bekijk hier snel en simpel alle actuele sales op een rij ► Dat scheelt je tijd en dan wordt het Garmin 645 pakketje lekker makkelijk bezorgd!

Betrouwbaar kopen

Garmin 645 Bekijk laagste
prijs ►
Bij het online kopen is betrouwbaarheid, snelheid en uiteraard de beste prijs belangrijk. Vergelijk de prijzen van onze favoriete shops die snel, gratis leveren en ze echt op voorraad hebben:

  • » Bol.com ►
  • » All4running.nl ►













Externe bronnen:

  • Www.garmin.com
  • Wikipedia
  • Www.polar.com
  • Www.suunto.com
  • CE
  • TÜV
Bekijk de Garmin 645 sale aanbieding ►

Misschien ben je ook geïnteresseerd in:

  • Garmin Forerunner 35 Review en vergelijk met TomTom Runner en Polar
    Garmin…
  • Polar M430 met pols hartslagmeting (nauwkeurig?) en GPS | Vergelijk met Garmin en TomTom
    Polar M430…
  • Polar M200 Review met optische pols hartslag, snelheid en activity tracking!
    Polar M200…
Prorun Run4Health
BNR Grint
Bol.com Kika
Meer over ons

Vind de beste deal voor deze Garmin 645!
BOL.COM
  • Gratis verzending vanaf 20 euro
  • Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren binnen 30 dagen
Bekijk laagste prijs ►
ALL4RUNNING
  • Gratis verzending vanaf 50 euro
  • Voor 21:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren binnen 365 dagen
Bekijk laagste prijs ►
Best beoordeeld
»Sport camera
»Wordt HRDLPR
»Afvallen met hardlopen
»Hardloopschoenen
»Loopband
»Bluetooth hoofdtelefoon
»Beste hardloopproducten
»Beginnen met hardlopen
Producten
»Sportgel
»Sportdrank
»Energiereep
»Sportvoeding
»Smartwatch Sport
»Hoofdtelefoon
»Hartslagmeter
»Compressiekousen
Over ons
HRDLPN B.V.
Siloweg 642
5222BM 's-Hertogenbosch
KvK 61584185
»Adverteren
»Contact
»Beste smartwatch
»Beste draadloze oordopjes

© 2011 - 2021 HRDLPN.nl | Beoordeling: 9.2/10 sterren | 228 beoordelingen | home | Blog | Voorwaarden | Goede doelen

Mis De Korting Niet!

Garmin 645 Bekijk laagste
prijs ►


  • » Bol.com ►
  • » All4running.nl ►