Polar M400, Loop 2, A360, V800 Test!

Polar hartslagmetersEen Polar is de hartslagmeter die de meeste hardlopers gebruiken om beter te worden en wij testen ze allemaal voor je. Bekijk de A360, V800, Polar M400, A300 en meer!

Beste merk?

Volgens veel hardlopers zijn deze Scandinavische hartslagmeters beter dan een Garmin, Suunto en Timex hartslagmeter. Of dat waar is laat ik aan anderen over maar ik weet wel dat dit merk het langste bestaat in de hartslaghorloge wereld en dat hun hartslagmeting een van de nauwkeurigste is. Bekijk de Polar aanbieding


Polar hartslagmeters vergelijken

Je kunt een gewenste kolom sorteren door een of twee keer op de kop van de kolom te klikken.

Hieronder vergelijk ik de prijzen van de Polar M400, Loop 2, A360, V800. De prijzen beginnen bij 70 en kunnen oplopen tot €360.
HartslagmetersPrijsHartslagAfstandMultiNavSigmaalAppRating
Polar A300€70Horloge + bandJaJa-JaJa3.0
Polar A360€190Hartslag op polsJaJa-JaJa4.0
Polar M400€140Horloge + bandJaJa-JaJa4.5
Polar V800 Polar V800€310Horloge + bandJaJaJaJaJa4.0

Best beoordeelde modellen

M400


1. M400

Polar V800


2. V800

A300


3. Polar A300

Voor iedere sporter

Het handige is dat ze voor elke sport en voor elk niveau een uitgebreid assortiment aan horloges hebben. Ze zijn geschikt voor de verbetering van sportprestaties van zowel atleten als recreatieve sporters (waar ik mezelf onder schaar) en voor het ontwikkelen van een gezondere levensstijl en voor professionele ondersteuning bij revalidatie en gewichtscontrole.

Er zijn veel alternatieven en de mensen die dit merk kiezen vinden dat hun sport wel iets mag kosten en doen geen concessies aan de kwaliteit. Ze zijn te gebruiken voor zowel binnen- als buitensport en naast het hardlopen ook op de fiets en bij het fitnessen.

Concurrentie

Om eerlijk te zijn liep ik zelf heel vaak met een Garmin hartslagmeter en dat komt omdat ik vroeger met dit merk ben begonnen omdat ze allemaal een externe GPS of Footpod hadden. En nu werkten die misschien wel iets nauwkeuriger dan de Garmin hartslagmeters maar ik raak vaak dingen kwijt. Nou ja, niet echt vaak maar als je die losse GPS unit verliest dan moest je meteen een nieuwe kopen voor 40 euro ofzo. En inmiddels hebben zij gelukkig ook interne GPS oplossingen dus eigenlijk was mijn reden om Garmins te blijven dragen niet meer terecht.

Test

PolarIk gebruik hem nog wel omdat dit een dure hartslagmeter was (450 euro) en dan zit in mijn Hollandse aard om die eerst maar een poosje te gebruiken ook als kan de goedkopere meer, vooral qua hartslag analyse en instellingen.

Nu weet je direct mijn keuze en waarom ik kies wat ik kies want een hulpmiddel zoals een hartslagmeter moet in de eerste plaats makkelijk te gebruiken zijn en dat zijn de Garmins en deze horloges. Ik lees de gebruiksaanwijzing voor de test niet door en dan kom je er toch gewoon uit.

Uiteraard heb ik hem daarna wel doorgenomen om de geavanceerd instellingen te weten te komen zodat ik alles kan testen voor onze hardloopcommunity 😉

Flow

Polar Flow is een handige toevoeging. Met de Flow software van Polar analyseer je activiteit en je training en dat doe je dus naderhand als je gefietst of hardlopen hebt.

Polar kiezen

De keuze voor een trainings apparaat zoals een hartslagmeter is vaak ook een kwestie van het budget. Gelukkig is er vanaf 159 euro al een horloge (de A300) te koop. De bandbreedte van het aanbod is zo’n 79 tot 350 euro.

Beste

In de video hieronder vergelijk ik twee Polar hartslagmeters.We kregen vragen over de nieuwe producten en daarom testen we vaak nieuwe hartslagmeters van dit bekendste merk. De beste op dit moment is in mijn ogen de M400, of bij meer budget de V800, omdat die een interne GPS heeft en dan kun je dat kleine zwarte kastje niet kwijtraken net zoals bij een Garmin.


Hieronder zie je de meeste gekozen hartslagmeters van ze!

Beat

Polar Beat is een eigen App van hen die ze zelf ‘de slimste trainingsapp’ voor Iphones en Androids noemen. Samen met de Polar H6 of H7 zorgt deze voor een effectieve training. Bekijk hier de Polar Beat app

Geteste modellen van Polar

Polar A360

polar a360De A360 met eigen interne hartslagmeting is veel completer en mooier door 80×160 TFT kleurenscherm en completere activitytracking en telefoon notificaties! Het is tevens de eerste van dit Finse merk met die polshartslagmeting nadat ze jarenlang een beetje achterliepen op dit gebied. Gelukkig zijn ze overstag.

Voordelen:

 • Pols hartslagmeting
 • TFT kleurenscherm 80×160
 • Activity tracking
 • Waterdicht tot 30 meter

Minpunt:

 • Geen GPS

Meer weten?

» Polar A360 test

» Direct bestellen

Polar A300

a300De A300 is klein, licht, goedkoop, meet hartslag, calorieverbruik en slaap. Hij is in vele kleurrijke verschijningen beschikbaar is en is de instap hartslagmeter van Polar.

Voordelen:

 • Betaalbaar
 • Klein en comfortabel (dus 24/7 gebruik)
 • Hartslag
 • Licht
 • Waterdicht

Minpunt:

 • Geen GPS
 • Niet erg stoer op het eerste gezicht
 • Slechtst

Meer weten over de A300?

» A300 test

» Direct bestellen

Polar M400

m400De M400 activity tracker is een manusje van alles want met GPS meet hij afstand, snelheid, dagelijkse activiteiten en daarnaast motiveert hij je om meer te gaan bewegen.
Voordelen:

 • Beter dan de Loop
 • Meet niet alleen je sport maar ook alle andere activiteiten op een dag

Minpunt:

 • Duurder dan de Loop

Meer weten over de M400?

» M400 test

» Direct bestellen

Polar V800

V800

De V800 is het nieuwe topmodel van het Finse merk met interne GPS en veel multisport mogelijkheden

De V800 is niet goedkoop maar overtreft de RC3 en vroegere RS800CX en heeft de nieuwste functionaliteiten en alles wat je in een hartslagmeter zoekt.

Voordelen:

 • Design hartslagmeter
 • Interne GPS
 • Veel loop, fiets en andere sport functies
 • Connectie met andere devices
 • Waterdicht en hele lange accuduur
 • Multisport/ triathlon

Minpunt:

 • Duur

Meer weten over de V800?

» Polar V800 test

» Direct bestellen

Fietscomputer

Het Finse merk heeft nog meer hartslagmeters en aanverwante apparaten zoals de oudere RC3, RCX3, RCX 5 en andere oudere modellen. Ze hebben daarnaast ook fietscomputers zoals de Polar V650 en M450.


Polar kopen

polar kopenMet een Polar train je op hartslag om sneller beter te worden en bekijk je trainingen makkelijk terug.

Betrouwbaar kopen
Bij het online kopen is betrouwbaarheid, snelheid en uiteraard de beste prijs belangrijk. Vergelijk de prijzen van onze favoriete shops die snel, gratis leveren en ze echt op voorraad hebben:

Bedankt voor je reactie!

Reacties

 1. Jeff Huisman zegt:

  Daar ik gewoon een rustige jogger ben en geen snelle loper gebruik ik de allergoedkoopste polar de FT1 maar ik gebruik hem 4x per jaar want ik vindt bij alle meters de borst banden irritant.
  Gebruik een app voor de afstand die ik jog. en voor de rest maakt het mij echt geen fluit uit als iemand een polar bijna nooit gebruikt wil overnemen *(FT1) voor € 25,- mag je hem in Alkmaar komen ophalen.
  Nee voor mijn ouwe lullen trimloopje is een hartslag meter geen toegevoegde waarde.

 2. Jeffrey zegt:

  Beste hrdlpn,

  Als eerste dank voor de informatieve website en de vele videos 🙂

  Mijn vraag: ik ben op zoek naar een sporthorloge voor het tracken van zowel hardlopen als mountainbiken. Nou twijfel ik tussen de Polar M400 en de Polar RC3, kan jij me hierin adviseren? Of zeg je ga voor nog een geheel andere…
  Ik heb al verschillende reviews van je gelezen en ook al wat videos gezien maar ik weet niet wat de juiste keuze is.

  Alvast bedankt en groet,
  Jeffrey

  • De Polar M400 zou verreweg mijn voorkeur hebben boven de RC3. Toch zou ik niet alleen naar Polar kijken maar bijvoorbeeld ook naar de Garmin Forerunner serie als je geen losse teller wilt (net als ik heel lang gedaan heb). De Polar RC3 is overigens al behoorlijk oud en de functies in de M400 zijn uitgebreider dus tussen die 2 Polars zou de M400 mijn voorkeur zijn.

   • Jeffrey zegt:

    Peter, bedankt voor je snelle reactie. Welke Forerunner bedoel je dan, want ik heb de 235 review van je ook gezien, dit is een super mooi sport horloge maar wel meer dan 2x zo duur.

    • Hoi Jeffrey, Ja, helemaal mee eens. De 235 is inderdaad wel een stuk duurder dan die Polar M400 en of dit binnen het budget is, is voor iedereen anders. De m400 is gelukkig ook echt goed in mijn ogen.

     Succes,

Bedankt voor je reactie!

*