Fitbit

fitbitFitbit is simpel gezegd een blits apparaatje dat je beweging bijhoudt en doorstuurt naar je telefoon. Het werkt simpel en helpt je te verbeteren…

Nieuwste modellen

Voordat we ingaan op dit merk is het goed om eerst even hun 3 nieuwste modellen onder elkaar te zetten. Of 2 nieuwste eigenlijk want je hebt naast het topmodel Surge ook de Charge en Charge HR maar dat verschil zit puur in de hartslagmeting.

Producten

We gaan direct kijken wat Fitbit allemaal heeft voor modellen. Hieronder staan ze beknopt beschreven en natuurlijk kun je ze uitgebreider in de berichten bekijken!

Fitbit Alta

Fitbit AltaDe Fitbit Alta is mooi, compact meet slaap en activiteiten en heeft een heel cool sociaal scoreboard! Concurrenten van de Alta zijn de Polar A360 en Microsoft Band 2 onder andere.
Voordelen:

Meer weten?

Bekijk de test van de Fitbit Alta.


Fitbit Blaze

fitbit blazeDe Blaze met hartslagmeter, kleurenscherm, belfunctie (!), slaaptracker en GPS is superuitgebreid en mooier dan Apple Watch. Niet voor niets is hij de bewezen oudgediende in smartwatch/ activitytracker land!
Voordelen:

  • Optische hartslagmeting
  • Kleurenscherm en touch!
  • Belfunctie
  • Betaalbaar (vanaf 200)

Meer weten?

Bekijk de test van de Fitbit Blaze.


Fitbit Charge (en Charge HR)

fitbit chargeDe Fitbit Charge HR en de normale Charge zijn de verbeterde opvolger van de Force met hartslagmeting in de HR, een betere en mooiere band en meer functionaliteiten zoals connectie met app.
Voordelen:

  • Meet hartslag in de HR variant op je pols
  • Betrouwbaar bedrijf (gaan al lang mee)
  • Best kostbaar

Meer weten over de Charge van Fitbit?

Bekijk de test van de Fitbit Charge.


Fitbit Surge

Fitbit SurgeDe Fitbit Surge smartwatch heft hartslagmeting, caloriemeting, connectie met telefoon en veel meer. Als uitgebreidere versie van de Charge HR is de Surge het paradepaardje van Fitbit.
Voordelen:

  • Complete smartwatch met hartslag en veel meer
  • Concurrent van Garmin, Polar, Suunto, Sigma en Timex
  • Duur

Meer weten?

Bekijk de test van de Fitbit Surge.

Ok, dat is dan bekend en dan gaan we nu verder in op dit oudgediende merk (zie het maar als Polar onder acitivtytrackers) 😉

Merk

Het merk is een van de grondleggers van de fitness-trackers net als de Fuelband van Nike. Fitbit registreert al je bewegingen en het mooie hiervan is dat je het gewoon meeneemt en dat het apparaatje dus met je meegaat waardoor vanzelf alles wordt gemeten.

App

fitbitEn dat doet hij (of zij?) dus. De tracker maakt hierbij geen gebruik van GPS en daardoor is de accuduur prima volgens de eerste testers. Daardoor is het een alternatief voor al die andere app’s die je bijvoorbeeld op je telefoon draait, zoals Runkeeper.

Mooie meet device

Als je overdag trappen op gaat, fiets, hardloopt (!), gewoon loopt meet hij de lichaamsbeweging. Ook die beweging willen sommigen graag geregistreerd hebben. Het is een clip die je aan je kleding kan en die ongemerkt bijhoudt dat je in beweging bent. Zonder GPS dus.
fitbit

Fitbit sport

Ontdek de video over Fitbit Ultra video UK version! Je hoeft dus niet echt te sporten om al wat te registreren. Hij heeft ÊÊn knop en een klein schermpje en daardoor ziet het er best mooi uit. De vormgeving is onopvallend. De Fitbit Ultra is kleiner dan de gemiddelde USB-stick, weegt bijna niets en is makkelijk te bevestigen. De Ultra uitvoering kun je bijna overal bevestigen. Of je stopt hem gewoon in je broekzak. Als je gaat bewegen wordt alles vanaf dat moment vastgelegd. Maar goed, een video zegt zoveel meer 😉


Armbanden die je gezondheid meten

Tegenwoordig zie je veel van deze armbanden voor om je pols die kleiner zijn dan een hartslagmeter maar wel veel kunnen meten. Zo heb je de Polar A360, Garmin Vivofit 3, Fitbit Surge, Mio Slice, Jawbones en meer dunne banden om je pols die al je activiteiten meten. De duurdere meten ook vanaf je pols je hartslag en zijn daardoor erg gebruiksvriendelijk. activity trackers In de tabel kun je ze met al hun functies met elkaar vergelijken. Bekijk hier de handige activity trackers

Sport

Zodra je in de buurt van je computer komt worden de gegevens van de stick direct automatisch gesynchroniseerd met je zogenaamde persoonlijke online pagina. Niet alleen je eigen computer helpt hierbij mee, maar als je bij vrienden bent die ook een zo’n apparaat hebben, zal ook hun computer als zendstation voor jouw model werken. Zo worden je gegevens wel heel snel online up-to-date gehouden. Dit kost natuurlijk wel geld maar dan heb je ook wat 😉 Zoek je om te beginnen wat gratis probeer dan Runkeeper of een andere gratis hardloop app!

Soorten

Inmiddels zijn er verschillende soorten modellen, zo heb je de One, de Flex, de Zip en de speciale Aria digitale weegschaal. De Fitbit Aria Wifi Smart Scale ziet eruit als een normale digitale weegschaal, maar kan meer. Het nieuwe aan de Aria weegschaal is dat je deze kunt koppelen aan je Fitbit activiteitenmeter en synchroniseert met de Fitbit apps. Hierdoor worden je vetpercentage, BMI en gewicht afgebeeld in duidelijke grafiek en heb je deze altijd bij de hand.


Kopen

Fitbit modellen

fitbit Fitbit heeft de grootste schare fans want eenmaal een Fitbit, altijd een Fitbit. Ze zijn niet alleen goedkoper dan de meeste anders maar dragen erg prettig, werken supermakkelijk en zijn neutraal en mooi om je pols.

Bekijk de actuele Fitbit aanbieding »

Bedankt voor je reactie!

Over Peter Viveen

Hardloopcommunity met webshop

Je vind hier de beste hardlooptips en meest actieve community. Stel hieronder gerust je vraag over hardlopen of laat je ervaring horen! En bekijk hier onze beste hardloop producten en aanbiedingen >>

Bedankt voor je reactie!

*