Bluetooth hartslagmeter

bluetooth hartslagmeterEen bluetooth hartslagmeter is gemakkelijker en goedkoper dan een hartslag horloge. Daarbij kun je gratis alle hardloop apps en fiets app gebruiken op je Iphone of Android, ideaal!

Veel mensen vragen me of ze beter een bluetooth hartslagmeter of de oude vertrouwde horloge moeten kiezen. En hier heb ik de laatste tijd veel voor- en nadelen van bijgehouden en het leek me handig om die te delen met je. Ik zal wat meer over mezelf en mijn ‘hartslag’ verleden laten zien. Lees verder of bekijk direct de bluetooth hartslagmeters top 3 >>Bluetooth hartslagmeters vergelijken

Maar eerst zie je hier de verschillen tussen de modellen bluetooth hartslagmeters die nu te kiezen zijn. Klik op de kop van een kolom om de hartslagmeters te sorteren op de gewenste eigenschappen.

Hartslagmeters Prijs Hartslag Afstand Multi Nav Signaal App Rating  
Sport2X Hartslagmeter iPhone €49 Band (via app) Ja - Ja - Ja 4.0 bestellen >
Sport2X Hartslagmeter Android €59 Band (via app) Ja - Ja - Ja 4.0 bestellen >
Polar H7 Polar H7 €70 Band (via app) Ja - Ja - Ja 3.0 bestellen >
Sigma R1 Sigma R1 €60 Band (via app) Ja - Ja - Ja 3.5 bestellen >

Best beoordeelde modellen

Sport2X hartslagband


Sport2X hartslagband

Polar h7


Polar H7

sigma r1


Sigma R1

Bluetooth hartslagmeter band

Vandaag was ik weer met Ton aan het fietsen en we hebben het uitgebreid gehad over zijn Polar en mijn Garmin, beide bluetooth hartslagmeterhartslaghorloges van een paar honderd euro waarmee we sneller onze conditie verbeteren. We willen altijd het beste van het beste ondanks dat we maar recreatieve sporters zijn. Beiden zijn we hardloper, fietser en schaater en we vinden het leuk om onze conditie te verbeteren op een efficiënte manier. Want we zijn druk met werk, prive zoals zovelen. Doordat we trainen op hartslag worden we sneller beter en dat is leuk ;-)

Apps met hartslag

Allemaal leuk en aardig natuurlijk maar je telefoon en app moeten wel geschikt zijn voor hartslag en daarom ben ik veel hardloopapps met iPhone en Android telefoons gaan testen. Het goede nieuws is dat hartslag op de bekende hardloop apps zoals Strava, Endomondo, MapMyRun, Runtastic PRO werken met de meeste telefoons. Het slechte nieuws is dat Runkeeper alleen maar werkt met hartslag op iPhone (vanaf de 4S) omdat de software een beetje oud is.

Hartslagmeter apps

De volgende apps heb ik getest:
RunKeeper (getest en werkt op iPhone)
Strava (getest en werkt op iPhone en android)
Strava Premium (getest en werkt op iPhone en android)
MapMyRun (getest en werkt op iPhone en android)
MapMyRun+ (getest en werkt op iPhone en android)
MapMyRide (getest en werkt op iPhone en android)
EndoMondo (getest en werkt op iPhone en android)
Endomondo Pro (getest en werkt op iPhone en android)
BLE Bluetooth heart rate monitor (getest en werkt op android)
Runtastic Pro (getest en werkt op iPhone en android)
Wahoo Fitness (getest en werkt op iPhone en android)
Ismoothrun (getest en werkt op iPhone en android)
Jog Log (getest en werkt op iPhone)
60beat (getest en werkt op iPhone)
Polar Beat (getest en werkt op iPhone en android)
Run GPS (getest en werkt op android)
Dus veel keuze in leuke en meestal gratis apps voor hartslag op je smartphone!
Deze apps zijn getest met deze Sport2x PRO hartslagmeter op iPhone 4s, 5 en Galaxy S4, Note 2 en 3 en Sony Xperia Z1 onder andere.

Hier zie je een aantal tests:

Bekijk hoe handig en snel je hartslag op veel apps gebruikt!
Hartslagmeter band en Runkeeper en Strava in Iphone:

Bluetooth hartslag op Iphone

Maar nu heb ik ook een bleutooth hartslagmeter voor mijn Iphone waar ik soms mee ga hardlopen en die werkt ook erg handig. En ik merk dat ik soms vaker die hartslagmeter op de Iphone meeneem dan mijn Garmin. Hoe komt dat nu? Want een hardloop app met hartslagmeter kan toch niet zo goed zijn als een Garmin of Polar zou je denken. Ja en nee moet ik zeggen en ik zal uitleggen waarom. Maar voordat ik dat doen moet ik zeggen dat ik Polar, Garmin, Timex erg mooie bedrijven vind die (top) sporters en atleten echt helpen met hun geavanceerde hartslagmeters.

Bluetooth borstband voor telefoon

Ik ben aan de ene kant een fanatiek sporter maar aan de andere kant houd ik wel van makkelijk. En nu heb ik mijn telefoon toch in mijn sportarmband bij me en dan doe ik de bluetooth hartslagmeter om en weg ben ik. Easy. Vooral als ik weinig tijd heb en mijn Garmin hartslagmeter horloge is leeg of de trainingen moeten er eerst vanaf gehaald worden (kabeltje, stick, inloggen met wachtwoord etc) dan pak ik snel de hartslagmeter voor de telefoon.

Freakfuncties

bluetooth hartslagmeterEn wat blijkt: Alles wat ik eigenlijk doe met mijn Garmin kan ook op de telefoon en het is nog mooier en duidelijker ook. Alleen als ik de freakfuncties van mijn Garmin zou gebruiken dan kan dat niet direct in een hardloop app, alhoewel die ontwikkelingen wel heel snel gaan.

Hardlopen met hartslag op telefoon

En nu komen we ook op een pijnlijk punt aan voor de Polars en Garmins in deze wereld. Want ondanks dat ik een aantal Polars en veel Garmins heb versleten ben ik er niet van overtuigd dat ik nog veel hartslagmeters zal gaan gebruiken. Een mooie combi van hartslag op je telefoon en tegelijk hartslag op je Garmin horloge is de ANT+ hartslagmeter.

Terug naar de bluetooth hartslagmeter. Ik denk dat ik meer en meer de leuke voordelen van een bluetooth hartslagmeter op mijn telefoon zal gebruiken voor een trainingsloop omdat hardloop apps steeds beter worden. Dat is ook niet zo vreemd als je bedenkt dat:
1 iedereen een telefoon heeft
2 Er honderd duizenden app ontwikkelaars op de wereld zijn

De muis en de olifant

En hoe goed en professioneel de oorspronkelijke bedrijven van hartslaghorloges ook zijn, tegen die ontwikkelingen van Google achtige bedrijven die apps maken is volgens mij niets te beginnen. Laat staan als Apple en Google er nog beter ‘voor gaan zitten’. Concreet voorbeeld: Als je gaat hardlopen met Google Glass kun je al je hartslag zien op de bril, echt heel cool. Dan is een hartslagmeter wellicht een beetje passe. Hier zie je zo’n bleutooth band voor de Iphone 5 in mijn korte video:

Motivatie

Nu sla ik wel een paar stappen over en ik denk dat ik mijn volgende marathon weer mijn Garmin om heb maar…de hardloop app staat ook aan, zodat mijn support mij live kan tracken dus wie weet laat ik het horloge wel thuis. Geen gedoe met connectie, horloge en extra gewicht meenemen (nu ja,60 gram of zo ;-) maar daarvoor in de plaats pak ik de hoofdtelefoon hardlopen voor de extra beats en motivatie en alleen die band omdoen en klaar. Die band is overigens net zo mooi, stevig en fijn als een Polar band bv. Je voelt het wel als je hem draagt net als bij een hartslaghorloge maar hij knelt of schuurt niet bij mij.

Wat kun je nog meer met een bluetooth hartslagmeter

Als je eenmaal zo’n bluetooth hartslagmeter hebt dan kun je ook de gehele dag je beweging bijhouden met de band onzichtbaar onder je overhemd (ja, ik ken iemand wiens naam ik niet zal noemen ;-)). Daarnaast kun je ook skaten, wandelen, fietsen, schaatsen, roeien, fitnessen, eigen krachtoefeningen en meer sporten waarvoor je moet inspannen. Ik vertelde als dat Ton en ik al jarenlang fanatiek sporten en ook ons budget er redelijk aan spenderen maar ik weet ook dat heel veel mensen net beginnen met hardlopen om wat af te vallen of wat gezonder te leven. En dat is mooi en knap! Dan heb je dus nog geen hartslagmeter van 39 euro bij de kruitvat of 125 euro voor een beginners Polar en dan sta je voor de keuze: Kies ik voor een goedkope hartslagmeter of voor een bleutooth hartslagmeter?
bluetooth hartslagmeter

Bijna gratis

En wat het mooie is dat is de prijs, bijna elke hardloop app is gratis en soms moet je voor een Pro versie 2,99 betalen ofzo. Bij sommige hardloop apps kun je overigens gratis je bluetooth hartslagmeter gebruiken, en zo hoort het ook ;-)

Soorten bleutooth hartslagmeter

Inmiddels heb je wel wat keuze uit bluetooth hartslagmeters, zo heb je de
Polar H7
Polar H6
Polar Wearlink
Bluetooth S band van Android Galaxy S6 voor S Health
Wahoo
Zephyr
Sport2X
Runtastic

Deze heb ik allemaal getest met wisselende ervaringen.

Hufterproof

Bij een nieuwe Polar moet ikzelf altijd best zoeken waar welke functie zit. En dat ligt niet aan Polar (of Garmin) maar aan mij omdat ik geen boekjes doorlees. Voor mij moeten apparaten logisch en direct duidelijk zijn en dat is lastig als je een heel klein scherm en maar een paar kleine knopjes hebt. Bij een app is het scherm niet alleen groter maar is de usability vaak ook een stuk eter en veel meer hufterproof. gewoon de bleutooth hartslagmeter band omdoen en gaan dus.

Bluetooth hartslagmeter voordelen

De voordelen van een bleutooth hartslagmeter ten opzichte van een horloge is:
Geen extra horloge meenemen
Geen hoge kosten maken als je nog niet weet of je wel echt blijft trainen op hartslag
Gebruik maken van actuele updates of nieuwe hardloop apps (sommige zijn echt mooi, leuk en vooral goed)
Geen horloge om je pols (ik draag normaal nooit een horloge, alleen dus soms mijn Garmin)
Vrijer lopen, kleine dingen kunnen gaan irriteren als je langere tijd hardloopt
Toekomst: De ontwikkel capaciteit van de hartslag app vooruitgangen nu zijn razend snel, de ene na de andere mooie hartslag en hardloop app komt uit

Bluetooth hartslagmeter nadelen

Een bleutooth hartslagband heeft ook nadelen:
De functies voor cracks zitten vaak niet in iedere app en je kijkt eerder op je pols als op je sportarmband
Bij sommige apps is hartslag tonen van die band duurder (de Pro voor bv 2,99 kopen)
Even opletten want voor Android en Iphone zijn vaak verschillende bluetooth hartslagbanden verkrijgbaar.
De batterij kan leegraken (tip: haal de zender bij niet gebruiken van de band af, vooral als deze vochtig is) nb de batterij is altijd te vervangen (platte CR 2025 batterij)

Navigeren met telefoon

Daarbij wil ik ook nog wel eens een nieuw parcours lopen of op een onbekende plaats hardlopen of fietsen. Dan heb je de telefoon bij om te navigeren omdat ik dat makkelijker vindt dan via het scherm van mijn Garmin (ik heb de meest luxe, de 910XT met grootste scherm) omdat het vaak toch zwart wit dots als kruimelpad weergeeft. En nu weet ik wel dat je met tcx bestanden routes kun uploaden naar je Garmin maar dat is te veel gedoe voor mij. Hardlopen is voor mij vrijheid en gaan en staan waar ik wil, het is geen zakelijke afspraak die ik ver van te voren in plan en al zeker niet de route die ik ga lopen, dat is deels van mijn vrijheids beleving.

Freedom

Ik weet niet of jij dat ook hebt maar zo voel ik dat. En daarom ga ik ook wel eens zonder schoenen, zonder hartslaghorloge of band en zonder shirt hardlopen op het strand. Gewoon een paar kilometer meeuwen kijken, golven luisteren en zee ruiken…hadden we het over Yoga of meditatie? Nee, o sorry, ik dwaal af ;-) Laatst had ik de bluetooth hoofdtelefoon op met muziek met een flinke beat, ook leuk om even te knallen op het strand, die wedstrijd een week later ging top, mede door die training.

Geteste modellen

Sport2X

Sport2X hartslagbandDe hartslagmeterband heeft een groot draadloos bereik en maakt het mogelijk om via de bluetooth gegevens overdracht je hartslag zien en te volgen. Je kunt vervolgens je training gaan inrichten op het hardlopen met hartslag.

Meer weten over de Sport2X?

» Sport2X test

» Direct bestellen

Polar H7

Polar H7De Polar H7 hartslagsensor geeft in combinatie met een app live je hartslag weer op je smartphone om het maximale uit elke training te halen. Naast de Bluetooth Smart® technologie maakt de H7 hartslagsensor gebruik van de gecodeerde 5 kHz technologie en is dus ook compatibel met de meeste Polar trainingscomputers en fitnessapparatuur in de markt.

Meer weten over de Polar H7

» Polar H7 test

» Direct bestellen

Sigma R1

sigma r1De hartslagmeter band van de Sigma R1 connect makkelijk en draagt comfortabel. Je ziet dat ze aandacht hebben besteed aan de duursporter. Ook als je langer gaat hardlopen moet hij namelijk lekker blijven zitten, zelf noemen ze dit Comfortex+. Welke telefoons zijn nu te gebruiken met de Sigma R1? In ieder geval de iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPod touch, iPad, iPad mini en iPod Nano.

Meer weten over de Sigma R1?

» Sigma R1 test

» Direct bestellen

Polar Wearlink+

Polar Wearlink+Je hartslag meten kan prima zonder hartslaghorloge. Als je begint met hardlopen dan is dat goed om te testen hoe het allemaal werkt, of als je geen horloge wilt kopen.

Meer weten over de Polar Wearlink+

» Polar Wearlink+ test

» Direct bestellen

Adidas hartslagmeter band

bluetooth hartslagmeter bandAdidas heeft 2 hartslagmeter banden:
Adidas HRM hartslagmeterband die mooi en licht is en je hartslag meet op je telefoon
Adidas X Cell die naast hartslag ook versnelling en hoogteverschil meet. Tevens heeft deze als unieke feature een geheugen voor 7 uur sporten zonder dat je je telefoon bij hoeft te hebben.

Meer weten over de Adidas hartslagmeter banden

» HRM hartslagmeter band test
» Adidas X Cell test

» HRM hartslagmeter band bestellen
» Adidas X Cell bestellen

Sport2X hartslagmeter band PRO

sport2x1Met deze Sport2X Bluetooth hartslagmeterband PRO heb je een luxe hartslagmeter die alle functionaliteiten heeft van de normale Sport2X Bluetooth hartslagmeterband.

En daarnaast heeft deze volgende extra functionaliteiten meegekregen:
Soepelere Soft-strap borstband (duurzamer en draagt fijner)
Waterdichte verbinding hartslagmeter sensor op band
Luxe hartslagmeter sensor (zie foto’s)
Wasbaar (zo vaak als nodig is)
Crystal carbonaat bewaarbox

» Sport2X hartslagmeter band PRO bestellen met korting

Heerlijk

Dit zijn dus de mogelijke hartslagmeterbanden die je op je telefoon kunt aansluiten. Waar het om gaat bij het hardlopen is dat er al zoveel moet in het leven dat ik snel en eenvoudig mijn trainingskilometers wil afleggen met een simpel apparaat. En dan een rustige duurtraining lopen of een knetterharde interval, ook genieten en totaal doorweekt thuiskomen, douchen en de pootjes omhoog op de bank, heerlijk! Nee, ik ben geen standaard burger hierin maar wel een standaard hardloper die graag beginnende hardlopers helpt om zonder veel kosten (wel schoenen!) met hardlopen te laten beginnen. En zo’n hartslagmeter kan in mijn ogen altijd nog wel als je die ervaring wilt opdoen.

Bluetooth hartslagmeter en bluetooth hoofdtelefoon tegelijk

Van Hans kreeg ik de vraag of je tegelijkertijd een bluetooth hartslagmeter en een bluetooth hoofdtelefoon kunt aansluiten op 1 telefoon. Ik was zelf al eerder gaan hardlopen met beide maar wilde het toch nog even laten zien aan Hans en wellicht andere hardlopers/ sporters die ze tegelijk willen gebruiken:

Bluetooth hartslagmeter conclusie

bluetooth hartslagmeterMijn subjectieve conclusie is dat een bluetooth hartslagmeter band een goed alternatief is voor een hartslagmeter en ik weet dat ik daar een paar verstokte hardlopers mee tegen het zere been raak. Sorry, dat is niet de bedoeling. Maar als je gewoon eens wilt zien hoe jij beter kun worden door te trainen in hartslagzones, alles online bij kunt houden dan is zo’n band voor je telefoon echt meer dan genoeg.

Bluetooth hartslagmeter kiezen

Wil je meer uit je training halen met hartslagmeting bij je hardloop app dan kun je gebruik maken van een bluetooth hartslagmeter. Hier zie je zo’n bluetooth hartslagmeter.

Deze informatie in andere bestandsformaten:
“Bluetooth
“Bluetooth
“Bluetooth
“Bluetooth

Bedankt voor je reactie!

reacties

Reacties

 1. Janine in het Veld zegt:

  Ik ben gaan hardlopen met de bluetooth hartslagmeter en het beviel me prima. Na de twijfel over een horloge of deze bluetooth hartslagband ben ik blij dat ik deze goedkopere variant heb gekozen want ik zie nu nog meer info op mijn hardloop appje ;-) Toch weer een stapje verder richting de halve marathon, nog maand te trainen nu.

  groetjes,

  Janine in het Veld

 2. Hielke zegt:

  Goed verhaal, maar je gebruikt “Bluetooth” en “Bleutooth” door elkaar. Alleen die eerste is goed natuurlijk!

 3. Bedankt Hielke, je hebt helemaal gelijk. Het moet bluetooth hartslagmeter zijn!

 4. Ton van Heusen zegt:

  De bluetooth hartslagmeter op mijn iPhone werkt prima en nu neem ik hem mee bij het hardlopen en fietsen en ook op de spinningfiets houd ik mijn hartslag in de gaten. Erg handig en goedkoop ten opzichte van een hartslagmeter.

  m vr gr. Ton van Heusen

 5. Bauke Donders zegt:

  Ik wist eigenlijk niet dat er al zoveel bluetooth hartslagmeter keuzes waren en dat er voor mijn nieuwe iPhone 5S ook een goede hartslagmeter voor mijn telefoon is. thanks

  • De bluetooth hartslagmeter kan inderdaad op de iPhone 5 maar ook op oudere telefoons om hartslag te meten ;-)

 6. FR610 zegt:

  Ik maak gebruik van de geavanceerdere functies van mijn Garmin Forerunner 610 (bv average pace over de afgelopen km). Als ik op 90% van mijn maximale hartslag loop, hoe zou ik dan mijn hardloop-app op mijn telefoon moeten aflezen? Je telefoon zit dan toch in zo’n hoesje op je bovenarm? Dat maakt aflezen erg lastig lijkt me. Of houd je de telefoon in je hand tijdens het hardlopen? Een hardloophorloge is altijd eenvoudig af te lezen omdat hij om je pols zit. Ik zou wel graag een groter/scherper scherm willen (zonder dat ik weer terugval op het bakbeest-formaat van de FR305) zodat ik nog meer informatie tegelijkertijd kan tonen…

  • Gerard de Graaf zegt:

   Op een horloge kijken als je op 90% loopt is al lastig. Ik loop met de bluetooth hartslagmeter en de app geeft dan periodiek de hartslag door die ik via de bluetooth hartslagmeter verbind met mijn telefoon.

   • FR610 zegt:

    Ehm… ik kan mijn horloge prima aflezen als ik op 90% van mijn max hartslag loop… mijn vraagstelling is juist: hoe lees je je telefoon af als hij op je schouder zit?

    • Bedankt voor je reactie de bluetooth hartslagmeter en een horloge om je pols is bij 90% de beste optie.

     De meesten kunnen op hun bovenarm hun hartslag aflezen en anders is er de speciale pols sportarmband.

 7. melissa zegt:

  Ik heb een samsung galaxy S4 en maak gebruik van sportstracker. Welke bluetooth hartslagband kan ik dan het beste nemen

 8. Bartel de Jong zegt:

  Ik heb die fijne bluetooth hartslagmeter band nu meer dan een maand en ik draag hem nu ook tijdens een normaal rondje fietsen want het is best verslaven merk ik. Ik ben nogal een pietje precies en wil alles graag goed weten, vandaar.

  • Gerard de Graaf zegt:

   Bij mij werkt de bluetooth hartslagmeter ook erg fijn, ik doe hem altijd om want ik kan laten in mijn hardloop app nu ook de hartslag terugkijken en het hartslagverloop. Dus zeker verslavend zo’n hartslagmeter voor mijn telefoon en hij werkte gewoon ondanks dat het een ouder model is.

   • Goed om te horen en een bluetooth hartslagmeter wordt juist daarom gekozen, dus niet alleen de hartslag nu maar ook om later terug te kijken.

 9. Mark van Zetten zegt:

  Ik wilde even melden dat ik nu 3 maanden met de bluetoith hartslagmeter van sport 2 x sport en mooi mijn hartslag bij kan houde. Is echt leuk en ik weet niet of het helpt of placebo is maar tijden verbeteren iets

 10. Update over de Bluetooth hartslagmeters en dan met name over de Polar Wearlink+

  Wouter stelde een vraag over deze bluetooth hartslagmeter icm runkeeper op een Note 2:
  “Dag Peter,

  De Polar Wearlink+ bluetooth hartslagmeter , die jij hieronder vermeld, is compatible met Runkeeper, maar in de beschrijving van de Polar Wearlink+ staat de Galaxy Note 2 niet als compatible device vermeld.

  Desondanks meld jij dat de Galaxy Note 2 compatible is met de Polar
  Wearlink+ want anders had je deze mogelijkheid niet genoemd. Ik
  vermoed dat je dat zelf indertijd getest hebt. Om misverstanden te vermijden verifieer ik mijn interpretatie van jouw onderstaande email.

  Mvg,
  Wouter”

  En ik wilde het voor jullie ook hier delen:
  Mijn reactie:

  Beste Wouter,

  Nu ik dit zelf zag ben ik ook gaan twijfelen. En ik heb hem nu niet hier en kan hem op dit moment niet testen met de nieuwste versie runkeeper anders had ik dat zeker gedaan. Enerzijds weet ik dat de fabrikanten soms minder up to date zijn dan de blogs en anderzijds ondersteunen ze wellicht dan ook geen support op de Wearlink+ bluetooth hartslagmeter met Runkeeper.

  Dus sorry, maar dan is er geen goede oplossing vermoed ik. De klantenservice van Polar is wel bereid tot het beantwoorden van vragen.

 11. Martin zegt:

  Ik moet gaan vetverbranden. Ik heb twee handicaps. Ik draag een bril en ben tamelijk doof. Ik moet dus het aantal harslagen per minut horen. De horloges die ik heb getest produceren wel een geluid maar dat is zo zacht dat IK het niet hoor. Ik zoek nu eigenlijk een iphone APP die via een bluetooth hartband mijn hartslag ontvangt en deze vervolgens hoorbaar of dmv piepjes kenbaar maakt als ik in de juiste hartslag min max loop.
  Ik zoek een app die dat kan/doet? Heb je een advies voor mij.

  • Hoi Martin,

   Helaas ken ik niet een oplossing die zowel:
   -hartslag meet binnen een bandbreedte en
   -een geluid of piepjes geeft, liefst via een hoofdtelefoon (vermoed ik)

   Als een andere hardloper dit wel weet, laat het aub weten voor Martin, bedankt!

   • lisette zegt:

    In de runkeeper app kun je dat bij instellingen aanzetten. Dus je kunt horen bijv via je oortje wat je gemiddelde hartslag is of huidige en of je binnen je hartslagzone zit.

    • Ja Runkeeper geeft dan hartslag aan als ik me niet heel erg vergis, net als RUntastic maar daar is het wel in de betaalde variant. Loop ze!

 12. Marjan zegt:

  Zijn er ook bluetooth hartslagmeter die werken met Samsaun Galaxy S Plus?
  Dank!

  • Hoi Marjan, Voor de bluetooth hartslagmeter: welke versie heeft je telefoon als je hem helemaal update?

 13. Marjan zegt:

  Is dit wat je nodig hebt? model GT-I9001, firmware 2.3.5
  Alvast bedank!

Bedankt voor je reactie!

*