Bluetooth hartslagmeter

bluetooth hartslagmeterEen bluetooth hartslagmeter is gemakkelijker en goedkoper dan een hartslag horloge. Daarbij kun je gratis alle hardloop apps en fiets app gebruiken op je Iphone of Android, ideaal!

Bluetooth hartslagmeters

De nieuwe bluetooth hartslagmeters voor je telefoon zijn makkelijk en maken van je telefoon een echte vervanger voor de oude hartslagmeter. Tijdens de training zie en hoor je, je hartslag en achteraf kun je alles simpel analyseren. Bekijk de bluetooth hartslagmeters aanbiedingenVoordelen

  De voordelen van een bleutooth hartslagmeter ten opzichte van een horloge zijn:

 • Geen extra horloge meenemen
 • Geen hoge kosten maken als je nog niet weet of je wel echt blijft trainen op hartslag
 • Gebruik maken van actuele updates of nieuwe hardloop apps (sommige zijn echt mooi, leuk en vooral goed)
 • Geen horloge om je pols (ik draag normaal nooit een horloge, alleen dus soms mijn Garmin)
 • Vrijer lopen, kleine dingen kunnen gaan irriteren als je langere tijd hardloopt
 • Toekomst: De ontwikkel capaciteit van de hartslag app vooruitgangen nu zijn razend snel, de ene na de andere mooie hartslag en hardloop app komt uit

Bluetooth hartslagmeter nadelen

Een bleutooth hartslagband heeft ook nadelen:

 • De functies voor cracks zitten vaak niet in iedere app en je kijkt eerder op je pols als op je sportarmband
 • Bij sommige apps is hartslag tonen van die band duurder (de Pro voor bv 2,99 kopen)
 • Even opletten want voor Android en Iphone zijn vaak verschillende bluetooth hartslagbanden verkrijgbaar.
 • De batterij kan leegraken (tip: haal de zender bij niet gebruiken van de band af, vooral als deze vochtig is) nb de batterij is altijd te vervangen (platte CR 2025 batterij)

Werking

Veel mensen vragen me of ze beter een bluetooth hartslagmeter of de oude vertrouwde horloge moeten kiezen. En hier heb ik de laatste tijd veel voor- en nadelen van bijgehouden en het leek me handig om die te delen met je. Ik zal wat meer over de techniek en mezelf en mijn ‘hartslag’ verleden laten zien.

Vergelijk

Maar eerst zie je hier de verschillen tussen de modellen bluetooth hartslagmeters die nu te kiezen zijn. Klik op de kop van een kolom om de hartslagmeters te sorteren op de gewenste eigenschappen. De prijzen beginnen bij 49 en kunnen oplopen tot €70.
HartslagmetersPrijsHartslagAfstandMultiNavSigmaalAppRating
Sport2X Hartslagmeter iPhone€49Band (via app)Ja-Ja-Ja4.0
Sport2X Hartslagmeter Android€49Band (via app)Ja-Ja-Ja4.0
Sigma R1 Sigma R1€60Band (via app)Ja-Ja-Ja3.5

Best beoordeeld

Sport2X hartslagband


Sport2X hartslagband

Polar h7


Polar H7

sigma r1


Sigma R1

Bluetooth hartslagmeter band

Vandaag was ik weer met Ton aan het fietsen en we hebben het uitgebreid gehad over zijn Polar en mijn Garmin, beide bluetooth hartslagmeterhartslaghorloges van een paar honderd euro waarmee we sneller onze conditie verbeteren. We willen altijd het beste van het beste ondanks dat we maar recreatieve sporters zijn. Beiden zijn we hardloper, fietser en schaater en we vinden het leuk om onze conditie te verbeteren op een efficiënte manier. Want we zijn druk met werk, prive zoals zovelen. Doordat we trainen op hartslag worden we sneller beter en dat is leuk 😉

App

Allemaal leuk en aardig natuurlijk maar je telefoon en app moeten wel geschikt zijn voor hartslag en daarom ben ik veel hardloopapps met iPhone en Android telefoons gaan testen. Het goede nieuws is dat hartslag op de bekende hardloop apps zoals Strava, Endomondo, MapMyRun, Runtastic PRO werken met de meeste telefoons. Het slechte nieuws is dat Runkeeper alleen maar werkt met hartslag op iPhone (vanaf de 4S) omdat de software een beetje oud is.

Hartslagmeter apps

De volgende apps heb ik getest:

 • RunKeeper (getest en werkt op iPhone)
 • Strava (getest en werkt op iPhone en android)
 • Strava Premium (getest en werkt op iPhone en android)
 • MapMyRun (getest en werkt op iPhone en android)
 • MapMyRun+ (getest en werkt op iPhone en android)
 • MapMyRide (getest en werkt op iPhone en android)
 • EndoMondo (getest en werkt op iPhone en android)
 • Endomondo Pro (getest en werkt op iPhone en android)
 • Bluetooth heart rate monitor (getest en werkt op android)
 • Runtastic Pro (getest en werkt op iPhone en android)
 • Wahoo Fitness (getest en werkt op iPhone en android)
 • Ismoothrun (getest en werkt op iPhone en android)
 • Jog Log (getest en werkt op iPhone)
 • 60beat (getest en werkt op iPhone)
 • Polar Beat (getest en werkt op iPhone en android)
 • Run GPS (getest en werkt op android)

Dus veel keuze in leuke en meestal gratis apps voor hartslag op je smartphone!

Deze apps zijn getest met deze Sport2x PRO hartslagmeter op iPhone 6, 5 en 4s en Galaxy S6, S5, S4, Note 4, 3 3n en Sony’s en Huawei’s als ze niet ouder dan 3 jaar zijn.

Hartslagmeter Galaxy S6

Ontdek hier alles over de Hartslagmeter Galaxy S6. Deze app is getest met deze Sport2x PRO hartslagmeter Galaxy S6.


iPhone 6

Maar nu heb ik ook een bleutooth hartslagmeter voor de Iphone waar ik soms mee ga hardlopen en die werkt ook erg handig. En ja, hij werkt ook voor de iPhone 6 en 6S. Ik merk dat ik soms vaker die hartslagmeter op de Iphone meeneem dan mijn Garmin. Hoe komt dat nu? Want een hardloop app met hartslagmeter kan toch niet zo goed zijn als een Garmin of Polar zou je denken.

iPhone

Ja en nee moet ik zeggen en ik zal uitleggen waarom. Maar voordat ik dat doen moet ik zeggen dat ik Polar, Garmin, Timex erg mooie bedrijven vind die (top) sporters en atleten echt helpen met hun geavanceerde hartslagmeters. iPhone is echter wel een groot merk met een flink onderzoeksbudget dus Apple krijgt steeds sneller mooiere apps om hartslag te meten en later te analyseren. In die zin kies je wel voor de toekomst als je gaat sporten met hartslag op je iPhone.

Android

Ik sport zelf ook met een Android telefoon en het verbinden werkt eigenlijk hetzelfde als met een iPhone. Je gaat naar de app en verbind daar de eerste keer de bluetooth hartslagmeter. Dan ga je sporten en de volgende keer dat je gaat hardlopen zal hij automatisch verbinden met je telefoon als je bluetooth aanstaat.

Hartslagmeter Strava

Met Strava kun je niet alleen je trainingen meten en later analyseren, maar je kunt ook strijden tegen andere sporters. Je ziet of je sneller bent dan andere hardlopers die dezelfde route hebben gelopen en ook zie je tussenstanden van delen van de route. Dat werkt erg motiverend en je ziet in Strava je hartslag verloop over de tijd heen. Het voordeel daarvan is dat je makkelijker kunt zien hoeveel je verbeterd bent.

Hartslagmeter Runkeeper

Runkeeper is natuurlijk een favoriete app voor het hardlopen en ook daarop kun je je hartslag zien.

Bekijk hier de speciale hartslagmeter voor hartslag op Runkeeper iPhone en die voor hartslag op Runkeeper Android.

Makkelijk

Ik ben aan de ene kant een fanatiek sporter maar aan de andere kant houd ik wel van makkelijk. En nu heb ik mijn telefoon toch in mijn sportarmband bij me en dan doe ik de bluetooth hartslagmeter om en weg ben ik. Easy. Vooral als ik weinig tijd heb en mijn Garmin hartslagmeter horloge is leeg of de trainingen moeten er eerst vanaf gehaald worden (kabeltje, stick, inloggen met wachtwoord etc) dan pak ik snel de hartslagmeter voor de telefoon.

Mooier

bluetooth hartslagmeterEn wat blijkt: Alles wat ik eigenlijk doe met mijn Garmin kan ook op de telefoon en het is nog mooier en duidelijker ook. Alleen als ik de freakfuncties van mijn Garmin zou gebruiken dan kan dat niet direct in een hardloop app, alhoewel die ontwikkelingen wel heel snel gaan.

Hardlopen met hartslag op telefoon

En nu komen we ook op een pijnlijk punt aan voor de Polars en Garmins in deze wereld. Want ondanks dat ik een aantal Polars en veel Garmins heb versleten ben ik er niet van overtuigd dat ik nog veel hartslagmeters zal gaan gebruiken. Een mooie combi van hartslag op je telefoon en tegelijk hartslag op je Garmin horloge is de ANT+ hartslagmeter.

Betere apps

Terug naar de bluetooth hartslagmeter. Ik denk dat ik meer en meer de leuke voordelen van een bluetooth hartslagmeter op mijn telefoon zal gebruiken voor een trainingsloop omdat hardloop apps steeds beter worden. Dat is ook niet zo vreemd als je bedenkt dat:
1 iedereen een telefoon heeft
2 Er honderd duizenden app ontwikkelaars op de wereld zijn

De muis en de olifant

En hoe goed en professioneel de oorspronkelijke bedrijven van hartslaghorloges ook zijn, tegen die ontwikkelingen van Google achtige bedrijven die apps maken is volgens mij niets te beginnen. Laat staan als Apple en Google er nog beter ‘voor gaan zitten’.

Motivatie

Nu sla ik wel een paar stappen over en ik denk dat ik mijn volgende marathon weer mijn Garmin om heb maar…de hardloop app staat ook aan, zodat mijn support mij live kan tracken dus wie weet laat ik het horloge wel thuis. Geen gedoe met connectie, horloge en extra gewicht meenemen (nu ja,60 gram of zo 😉 maar daarvoor in de plaats pak ik de hoofdtelefoon hardlopen voor de extra beats en motivatie en alleen die band omdoen en klaar.

Lidl

Als je eenmaal zo’n bluetooth hartslagmeter hebt dan kun je ook de gehele dag je beweging bijhouden met de band onzichtbaar onder je overhemd (ja, ik ken iemand wiens naam ik niet zal noemen ;-)). Daarnaast kun je ook skaten, wandelen, fietsen, schaatsen, roeien, fitnessen, eigen krachtoefeningen en meer sporten waarvoor je moet inspannen. Ik vertelde als dat Ton en ik al jarenlang fanatiek sporten en ook ons budget er redelijk aan spenderen maar ik weet ook dat heel veel mensen net beginnen met hardlopen om wat af te vallen of wat gezonder te leven. En dat is mooi en knap! Dan heb je dus nog geen hartslagmeter van 39 euro bij de Lidl of Aldiof 125 euro voor een beginners Polar en dan sta je voor de keuze: Kies ik voor een goedkope hartslagmeter of voor een bleutooth hartslagmeter?

Bijna gratis

En wat het mooie is dat is de prijs, bijna elke hardloop app is gratis en soms moet je voor een Pro versie 2,99 betalen ofzo. Bij sommige hardloop apps kun je overigens gratis je bluetooth hartslagmeter gebruiken, en zo hoort het ook 😉

Merken

Inmiddels heb je wel wat keuze uit bluetooth hartslagmeters, zo heb je de

 • Polar H7
 • Polar H6
 • Polar Wearlink
 • Bluetooth S band van Android Galaxy S6 voor S Health
 • Wahoo
 • Zephyr
 • Sport2X
 • Runtastic

Polar

Bij een nieuwe Polar moet ikzelf altijd best zoeken waar welke functie zit. En dat ligt niet aan Polar (of Garmin) maar aan mij omdat ik geen boekjes doorlees. Voor mij moeten apparaten logisch en direct duidelijk zijn en dat is lastig als je een heel klein scherm en maar een paar kleine knopjes hebt. Bij een app is het scherm niet alleen groter maar is de gebruiksvriendelijkheid vaak ook een stuk eter en veel meer hufterproof. gewoon de bleutooth hartslagmeter band omdoen en gaan dus.

Navigeren

Ik wil nog wel eens een nieuw parcours lopen of op een onbekende plaats hardlopen of fietsen. Dan heb je de telefoon bij om te navigeren omdat ik dat makkelijker vindt dan via het scherm van mijn Garmin omdat het vaak toch zwart wit dots als kruimelpad weergeeft. En nu weet ik wel dat je met tcx bestanden routes kun uploaden naar je Garmin maar dat is te veel gedoe voor mij. Hardlopen is voor mij vrijheid en gaan en staan waar ik wil, het is geen zakelijke afspraak die ik ver van te voren in plan en al zeker niet de route die ik ga lopen, dat is deels van mijn vrijheids beleving.

Freedom

Ik weet niet of jij dat ook hebt maar zo voel ik dat. En daarom ga ik ook wel eens zonder schoenen, zonder hartslaghorloge of band en zonder shirt hardlopen op het strand. Gewoon een paar kilometer meeuwen kijken, golven luisteren en zee ruiken…hadden we het over Yoga of meditatie? Nee, o sorry, ik dwaal af 😉 Laatst had ik de bluetooth hoofdtelefoon op met muziek met een flinke beat, ook leuk om even te knallen op het strand, die wedstrijd een week later ging top, mede door die training.

Modellen

Sport2X

Sport2X hartslagbandDe hartslagmeterband heeft een groot draadloos bereik en maakt het mogelijk om via de bluetooth gegevens overdracht je hartslag zien en te volgen. Je kunt vervolgens je training gaan inrichten op het hardlopen met hartslag.

Meer weten over de Sport2X?

» Sport2X test

» Direct bestellen


Polar H7

Polar H7De Polar H7 hartslagsensor geeft in combinatie met een app live je hartslag weer op je smartphone om het maximale uit elke training te halen. Naast de Bluetooth Smart® technologie maakt de H7 hartslagsensor gebruik van de gecodeerde 5 kHz technologie en is dus ook compatibel met de meeste Polar trainingscomputers en fitnessapparatuur in de markt.

Meer weten over de Polar H7

» Polar H7 test

» Direct bestellen

Sigma R1

sigma r1De hartslagmeter band van de Sigma R1 connect makkelijk en draagt comfortabel. Je ziet dat ze aandacht hebben besteed aan de duursporter. Ook als je langer gaat hardlopen moet hij namelijk lekker blijven zitten, zelf noemen ze dit Comfortex+. Welke telefoons zijn nu te gebruiken met de Sigma R1? In ieder geval de iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPod touch, iPad, iPad mini en iPod Nano.

Meer weten over de Sigma R1?

» Sigma R1 test

» Direct bestellen

Sport2X hartslagmeter band PRO

sport2x1Met deze Sport2X Bluetooth hartslagmeterband PRO heb je een luxe hartslagmeter die alle functionaliteiten heeft van de normale Sport2X Bluetooth hartslagmeterband.

En daarnaast heeft deze volgende extra functionaliteiten meegekregen:

 • Soepelere Soft-strap borstband (duurzamer en draagt fijner)
 • Waterdichte verbinding hartslagmeter sensor op band
 • Luxe hartslagmeter sensor (zie foto’s)
 • Wasbaar (zo vaak als nodig is)
 • Crystal carbonaat bewaarbox

» Sport2X hartslagmeter band PRO bestellen met korting

Pols

Meer dan bij een hartslagmeter om de pols kun je ook muziek luisteren met je telefoon. En dit kan ook tegelijk met de hartslagmeting. Van Hans kreeg ik ook die vraag of je tegelijkertijd een bluetooth hartslagmeter en een bluetooth hoofdtelefoon kunt aansluiten op 1 telefoon. Ik was zelf al eerder gaan hardlopen met beide maar wilde het toch nog even laten zien aan Hans en wellicht andere hardlopers/ sporters die ze tegelijk willen gebruiken:

Heerlijk

Hierboven zag je mogelijke hartslagmeterbanden die je op je telefoon kunt aansluiten. Waar het om gaat bij het hardlopen is dat er al zoveel moet in het leven dat ik snel en eenvoudig mijn trainingskilometers wil afleggen met een simpel apparaat. En dan een rustige duurtraining lopen of een knetterharde interval, ook genieten en totaal doorweekt thuiskomen, douchen en de pootjes omhoog op de bank, heerlijk! Zo’n hartslagmeter voor je telefoon is gewoon handig om sneller beter te worden.

Conclusie

Mijn subjectieve conclusie is dat een bluetooth hartslagmeter band een goed alternatief is voor een hartslagmeter en ik weet dat ik daar een paar verstokte hardlopers mee tegen het zere been raak. Sorry, dat is niet de bedoeling. Maar als je gewoon eens wilt zien hoe jij beter kun worden door te trainen in hartslagzones, alles online bij kunt houden dan is zo’n band voor je telefoon echt meer dan genoeg.


Bluetooth hartslagmeter kiezen

bluetooth hartslagmeterWil je echt meer uit je training halen met hartslagmeting bij je hardloop app dan kun je gebruik maken van een bluetooth hartslagmeter!


Bekijk de bluetooth hartslagmeter aanbieding »Deze informatie in andere bestandsformaten:
“Bluetooth hartslagmeter
“Bluetooth hartslagmeter
“Bluetooth hartslagmeter
“Bluetooth hartslagmeter

Shares

Bedankt voor je reactie!

Reacties

 1. Ik heb hier totaal geen ervaring mee, maar ik houd het mooi bij mijn Garmin! Lijkt mij gewoon handiger!

 2. ed steur zegt:

  Ik gebruik de mio alpha bt hartslagmeter icm looptijden en endomondo. Bevalt prima en is via pols dus zonder borstband. Met de band vond ik het nooit prettig om te lopen want dat schuurde. Daar heb ik nu geen last meer van.

 3. Kees Hofman zegt:

  Hallo,

  Sinds kort gebruik ik de “Scosche Rhythm+ Plus Armband Bluetooth Heart Rate Monitor”. Ideaal is deze armband. Het is de vervanger van mijn borstband. Je kunt hem gebruiken met bluetooth smart en ant+. Je kunt hem werkelijk overal op je arm gebruiken en hij vind je hartslag. Geen afzakkende borstbanden. Je kunt hem opladen via USB dus geen batterijen meer kopen. Zonder op te laden gaat hij ongeveer 8 uren mee. Werk op in ieder geval iphone5s en Suunto Ambit3 horloge.

  Voor deze armband kun je naar de volgende url gaan (is Ebay) en je kunt ook gaan googlen naatuurlijk.
  []

  Ik hoop dat jullie wat hebben aan de informatie. Veel loopplezier

  Groeten, Kees Hofman

 4. Henk de Witte zegt:

  Ik ben dus nog in het bezit van een hartslagmeter horloge met borstband. Als ik dit allemaal lees en volg, wordt het wellicht interessant om over te gaan stappen. Ik zal mij er nog wat verder in gaan verdiepen en dan beslissen.
  Goede test, bedankt!

Bedankt voor je reactie!

*

Shares